První ročník Běhej lesy Týmovka se nesl ve znamení přátelství a nezdolné energie

19.6.2023   
Foto

O třetím červnovém víkendu se na Vysočině uskutečnila největší novinka v historii Běhej lesy – štafetový závod Týmovka. S neochvějným odhodláním se týmy postavily na start k překonání 200kilometrové či 100kilometrové trasy, rozdělené do třech okruhů, které společnými silami překonávaly ve dne i v noci. Stovky běžců rozsvítily svou energií Vysočinu nejen při běhu a předávkách štafety, ale také při bohatém doprovodném programu, který Týmovka od pátečního večera nabídla.

V sobotní pravé poledne odstartovali první běžci týmového závodu na svých úsecích. Okruhy vedoucí kolem ikonických míst Vysočiny, měřící 14, 9 a 4 kilometrů, měli běžci za úkol zdolat v 8členných či 4členných týmech. Místní výhledy tak okusili běžci nejen při západu slunce, ale i pod hvězdným nebem a při svítání. Předávkové území v Generali Race Centru v zázemí závodu tepalo běžeckou energií bez přestávky a vzájemná podpora běžeckých parťáků i týmů byla neuvěřitelná.

První 4členný tým na 100 kilometrů se jménem PVZP 1 v čele s kapitánem Martinem Koukalem, protnul cílovou pásku ve večerních hodinách s časem 8,5 hodiny. Týmy, které dohromady překonávaly 200 kilometrů se ale neochudily o dobrodružství v podobě běhu s čelovkou! První 8členný tým protnul cílovou pásku okolo 5. hodiny ranní a nevedl ho nikdo jiný než ostřílený kapitán Jiří Synek, který je třinácterákem minulé sezony. Kapitán týmu Amix Rohozec Team se při odpočinku na předávce podělil o dojmy z tras: „Je to nádhera, hlavně ten prostřední okruh. Je nový, nikdy se tady neběžel. Je technicky hrozně zajímavý a baví mě! Tým už máme složený dlouho, známe se z Běhej lesy, a tak jsme jeli konečně jako jeden tým i závodit. Ráno překonal svou 200kilometrovou trasu také jediný 4členný tým, který pojal závod ultramaratonsky a očekává příští ročník v této kategorii konkurenci. Na nedělním vyhlášení se všech 45 týmů sešlo, sice unavených, se ztuhlými nohami, ale s širokým úsměvem na tváři a ještě semknutější.

Na své si v sobotu přišli i nejmenší závodníci a závodnice na tradičních dětských závodech Dr. Max. Dětský výskot se nesl na lesy a přes 130 dětí zdolalo tratě ve svých kategoriích s odhodláním, soustředěním i úsměvem, aby si v cíli vyzvedly zaslouženou medaili. Také ti, kteří rádi překonají nezávodním tempem nenáročnou trasu a přitom běží pro dobrou věci, si mohli v rámci PVZP FénixRun proběhnout 4kilometrový okruh vedoucí okolo Milovského rybníka. Na Týmovce byly díky rodinnému charitativnímu běhu PVZP FénixRun podpořeny nadační fondy Šťastná hvězda a Ze srdce PVZP, které pomáhají nemocným dětem a podporují další charitativní aktivity.

Na Týmovce se nikdo rozhodně nenudil. Kdo zrovna neběžel, mohl se už od pátečního večera účastnit doprovodného programu v podobě koncertů kapely Vesna nebo zpěváka Milana Peroutky, regeneračních workshopů, jógy, letního kina, podcastu Posed naživo a také aktivit na partnerských stáncích. Děti si přišly na své v podobě dětské dobrodružné stezky v okolí zázemí závodu.

Celému víkendu vládla přátelská atmosféra, která nám ukázala, že mezi běžci z Běhej lesy stále vládne fair play a sportovní gesta nad výkony! Díky týmovému charakteru závodu byla tato atmosféra umocněna a byla radost účastnit se programu, jak na okruzích, tak v zázemí. Těšíme se za rok! A kdo by se nemohl dočkat dalšího lesního dobrodružství, tak již 15. července 2023 může vyzkoušet zcela nový závod Běhej lesy Klínovec! Těšíme se na startu.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko