Konečně bez deště! Poslední prázdninovou sobotu si v Jizerkách užilo 2302 lesních parťáků.

27.8.2022   
Foto

Míříme do finále letošní sezony! Víš, kde se příběh tohoto seriálu začal psát? Právě tady, v Jizerských horách, v roce 2014. Od té doby si na vlastní tlapky zkusila trasu legendárního závodu v běhu na lyžích už řada vytrvalců. V sobotu 27. srpna se vás na start nejen “Padesátky” postavilo celkem 2 302. A to už je pořádná smečka!

Po stopách zimní Jizerské 50 vyrazilo bezmála 300 odvážných. Dalších více než 2000 parťáků poměřilo síly na trasách v délce 5, 11 a 23 km. Jednou z nejpočetnějších smeček byla naše mláďata, která zaplnila startovní pole do posledního místečka. A zatímco ultramaratonci míjeli ikonická místa Jizerské 50, jako jsou například sklářská osada Kristiánov, Knajpa, Smědava, Jizerka či Olivetská hora, dopoledne se v okolí Bedřichova prohnalo na 500 snečků, veverčat, kolouchů, vlčků a další mladé divé zvěři. 

Pozadu však nezůstal nikdo, kdo chtěl svým během přispět na dobrou věc. Oblíbený PVZP FénixRun odstartoval krátce po poledni a 5km trať absolvovalo 224 dětí, dospěláků, kočárků i seniorů. A pozor, dalších 187 běžců se přihlásilo virtuálně. Rodinky malého Bruna a patnáctileté slečny Elišky tak mohou mít radost, díky účastníkům tohoto charitativního běhu a Pojišťovně VZP, a.s. se podařilo vybrat dostatek peněz na potřebné rehabilitace. Dalšími korunami můžete přispět až do 10. 9., ať už se rozhodneš vyrazit na poslední štaci do Boletic nebo si vyběhneš virtuálně kdekoliv, kde to máš rád!

S letní Jizerskou 50 RUN je už neodmyslitelně spjat také souboj o titul královny a krále Jizerek. Ten může získat každý obojživelník, který běhá Jizerskou na běžkách i po svých, a to ve stejném roce. A kdo se usadil na trůn pro nastávající roční kralovací období? Jsou to Míša Maděrová a Milan Kohout. Za to jim patří velká gratulace a obhajoba takového titulu je teprve velká výzva! Tak to jsme zvědavi, jak se s tím do další sezony poperou.

Vítězů ale bylo v sobotu na stadionu v Bedřichově daleko víc. Na nejvyšší stupně se postavili na distanci 50 km Kamila Netíková a Petr Macek. Na trase blízké půlmaratonu, ale přeci jen trochu delší, se umístili na prvních místech Terka Vondráčková a Vojta Galáč. A nakonec vítězně zvedli ruce nad hlavu i Johanka Šafránková a Tom Brzobohatý, kteří prosvištěli 11km trasu hluboko pod hodinu. Ani jsme nestačili kouknout ze startu do cíle a už byli tam!

V Jizerkách ale rádi připravujeme ještě jednu specialitku. Tou není nic jiného, než sníh i v létě! V hromadě sněhu se ukrývaly suvenýry ČEZ Jizerské 50 a jedno startovné na zimní závod. Registrace jsou totiž už za nejbližším bukem, a tak nepromarni příležitost být ve formě i v zimě.

Před sebou máme poslední zastávku. Zakempujeme 10. září ve vojenském újezdu Boletice přímo v srdci Šumavy! Těš se na trasy od těch extra dlouhých až po ty nejkratší pro děti. Běžet se bude také pro Vilémka a Darinku, kteří potřebují naši podporu a pomoc. A nakonec nebude chybět ani pořádná rozlučka s létem. Afterparty si může navíc užít opravdu každý, v zázemí bude možnost stanování! Ulov si své startovné na poslední závod sezony právě tady! Těšíme se na tebe. Lesu zdar!

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko