Jak se dopravit na Běhej lesy Boletice

3.9.2018   
Foto

Už se to blíží! V sobotu uzavřeme letošní vyvedenou sezonu na Šumavě. Plánuješ cestu a nevíš, kudy kam? Nezoufej, my ti poradíme!

CESTA TAM

Zázemí a prostor startu a cíle se nachází v obci Olšina. Registrace a výdej čísel dětských závodů Dr.Maxe probíhají od 10.00 do 12:00 a pro dospělé závody od 10:00 do 14:00. Tak si dej případnou časovou rezervu, ať si stihnete své číslo a startovní balíček v čas vyzvednout.

KOLO

Bydlíš v okolí a chceš na závod přijet na kole? V zázemí startu bude jako vždy připravena úschovna kol, kde ti ho pohlídáme!

VLAK

Do zázemí na Olšině se dá pohodlně dostat vlakem. Zastávka Hodňov je na znamení a cca 1 km od zázemí. Z Českých Budějovic cesta trvá asi hodinu a půl vlaky odjíždí v 8:13, v 10:29 a 12:13. Poslední uvedený vlak přijíždí do Hodňova ve 13:44, využij tedy raději dřívější spoje, abys stíhal/a výdej čísel.

AUTO

Dřív, než sedneš do auta, zjisti si, jestli někdo nenabízí nebo nehledá místo v autě v rámci naší Běhej lesy spolujízdy. Čím míň aut, tím líp pro naše životní prostředí. A když se podělíš o cenu pohonných hmot, vyjde to šetrněji i pro tvou peněženku. Poptávku i nabídku místa v autě vlož k připnutému příspěvku přímo v události závodu. A další obrovské plus? Poznáš další skvělé parťáky na běhání!

Autem se do zázemí dostaneš přes Horní Planou a Hodňov, jinou cestou nebude příjezd možný. Do Horní Plané se dostaneš z Českých Budějovic přes Český Krumlov. Cesta z Prahy trvá přibližně 2 hodiny a 50 minut.

Parkování s dostatečnou kapacitou bude k dispozici bezprostředně u zázemí závodu, tady se mrkni na mapu.

 

 CESTA ZPÁTKY

Nejradši budeme, když s námi zůstaneš i po skončení závodu. Program totiž doběhem posledního závodníka zdaleka nekončí! Budeme vyhlašovat Lesů pány a Lesů paní, oceníme naše osmeráky a v interaktivním kvízu budeme soutěžit o věcné ceny. A až do noci s námi můžeš posedět u hudby a občerstvení. Zkrátka Doběhnou si určitě užiješ! 

Protože se máš opravdu na co těšit, doporučujeme zajistit si ubytování přímo v Rekreačním středisku Olšina a užít si na Šumavě krásný víkend.

Pokud přece jen budeš chtít po závodě odjet, dbej prosím pokynů pořadatelů na místě. Mezi 15:00 a 18:30 bude možné odjíždět z Olšiny pouze přes Květušín, aby se odjíždějící auta co nejméně pletla dobíhajícím závodníkům.  Po 18:30 budete moc odjíždět opět i přes Hodňov.

I pro cestu zpět doporučujeme využít Běhej lesy spolujízdu.

Vlaky ze zastávky Hodňov do Českých Budějovic jezdí každé dvě hodiny, tedy v 16:19, v 18:17 a ve 20:13. 

Taxi

Pokud bys chtěl/a vydržet na Doběhné až do noci, ale nebydlíš v rekreačním areálu Olšina, nezoufej. Nemusíš vydržet až do prvního vlaku v 5:23. Domů tě dovezou i taxíky, doporučujeme AAA taxi (tel. 602 42 42 42)  nebo Green taxi (tel. 725 712 713). 

 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko