Nový člen lesní smečky. PENNY parťákem seriálu Běhej lesy, výtěžek z charitativního PENNY běhu věnuje seniorům

3.4.2024   
Foto

V nové éře lesního putování se PENNY stává novou posilou lesní smečky populárního seriálu amatérských závodů Běhej lesy. PENNY se tak stalo další větví, která doplňuje košatý strom seriálu. Do letošní osmidílné lesní série se zapojuje prostřednictvím charitativních PENNY běhů, jejichž úrodný výtěžek PENNY daruje na podporu organizace Život 90 a financování péče o seniory.

Tato symbióza s Běhej lesy rozkvétá v rámci projektu „Hýbeme se hezky česky“, v jehož rámci PENNY dlouhodobě podporuje sport, pohyb a zdravý životní styl. „Projekt jsme odstartovali v roce 2021, když jsme chtěli pomoci návratu dětí ke sportu po covidu. Ale během doby jsme se rozkročili více do šířky, protože koneckonců hýbat bychom se měli všichni, třeba i rodiče s dětmi nebo senioři. A PENNY běh je vymyšlen právě tak, aby jej mohl absolvovat skutečně každý. Nenáročnou bezbariérovou trasu lze zvládnout třeba i s kočárkem nebo ji absolvovat pomalejším tempem,“ popisuje Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY.

Charitativní PENNY běh se promění v lesního průvodce v každém z osmi dílů série Běhej lesy, vedle hlavních závodů pro dospělé členy lesní smečky a soutěží pro mláďata. V PENNY běhu se sice neměří čas, ale počítat se při něm bude. PENNY totiž věnuje 250 korun za každého zaregistrovaného závodníka na podporu sdružení Život 90, které se zaměřuje všestrannou péči o seniory. Život 90 například provozuje komunitní centrum s řadou vzdělávacích a pohybových programů, nebo zajišťuje pro seniory široké spektrum sociálních a poradenských služeb.

Běhej lesy se rozběhne již 20. dubna na Karlštejně a pokračuje až do zářijového finále v Lednici. Prvního PENNY běhu na Karlštejně se účastní i dvě dámy, které jsou klientkami Života 90. „Provětráme se v přírodě, a ještě pomůžeme dobré věci, takže na Karlštejn ráda přijedu,“ uvedla za všechny Hana Gerlická, která v komunitním centru Život 90 navštěvuje cvičení jógy.

Zaměstnanci PENNY se vedle individuálních startů v červnu do Běhej lesy zapojí společně, v rámci štafetového závodu Týmovka. A do boje o vavříny PENNY vyšle hned dva týmy: PENNY běžce a PENNY srdcaře. Navíc bude PENNY na každém závodě zajišťovat ovoce a tyčinky pro občerstvovací stanice přímo na lesních trasách.

Od roku 2021 se v rámci projektu Hýbeme se hezky česky podařilo nejen po finanční, ale i materiální stránce podpořit na několik stovek sportovních klubů a týmů po celé zemi. Mezi ně PENNY rozdělilo finance a poukázky na potraviny v hodnotě více než 13 milionů korun. Dlouhodobě spolupracuje PENNY se Sokolem a letos je partnerem XVII. Všesokolského sletu.

                            

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko