PŘÍBĚH TÝMU: Týmovka jako teambuilding - kolegy z týmu ve sportovním uvidím poprvé!

6.6.2023   
Foto

Muž, k němuž vzhlédnete nejprve díky jeho výšce. Na první pohled ovšem neprokouknete, že před vámi stojí původně basketbalista, jehož rozběhal Covid, dvakrát zdolal letní Jizerskou 50, s přehledem zaběhl trasu 66,6 km Čertovského ultratrailu, měsíčně naběhá tréninkově přes 300 kilometrů a rád přijímá nové výzvy. Tou letošní je mimo jiné čtyřiadvacetihodinovka v orientačním běhu v terénu, kterým běhá velmi nerad! A s mapou? S tou se rozhodně nepřátelí. Tedy zatím. S kým se ovšem rád přátelí jsou kolegové z práce, se kterými sestavil osmičlenný tým a už vyhlíží týmový štafetový závod Běhej lesy, neboli Týmovku! To je Marek Beneš, finanční ředitel společnosti Generali Investments CEE.

Marku, jak jsi se dostal k běhání a čím tě dostalo?

Od malička jsem hrál basket, později jsem hrál Vaši ligu v badmintonu. Díky pracovní vytíženosti jsem ale potřeboval chodit hrát kolem 7. hodiny ranní nebo ve 21 hodin večer, což se mým protihráčům moc nezamlouvalo a navíc jsem někdy ani nedorazil. Nebylo pro mě ideální se na někoho vázat, a o to víc jsem uvítal své první setkání se seriálem Běhej lesy, díky kterému jsem vlastně začal běhat

Od týmového hráče k běhu. Nechybí ti to?

Vůbec ne! V tom je krása běhu, člověk není ničím vázaný. Běžecké boty od doby, kdy jsem začal běhat, vozím neustále v autě! A vlastně nejraději běhám sám. Buď ráno nebo večer na služebních cestách a pravidelně do kanceláře, mám to 20 km a spojím tím příjemné s užitečným – odpočinu si a vyhnu se dopravní špičce v Praze.

Odpočineš si?

Dnes už ano. Je to skvělé vybočení od korporátních povinností. Zároveň jsem soutěživý, takže když jedeme na Běhej lesy s kamarády, vždy se zdravě vyhecujeme a porovnáváme své výsledky, nebo se ze srandy o něco vsadíme.

Generali Investments dokázalo propojit svět technologií, vyhodnocování dat a běžeckých závodů. Můžeš nám přiblížit jak?

Generali Investments je letos šestým rokem partnerem seriálu Běhej lesy. A právě schopnost dobře vyhodnocovat data je základním stavebním kamenem naší práce. Máme kvalitní a silný tým, který se zabývá zpracováním a vyhodnocováním tržních dat tak, abychom klientům přinášeli vždy nejlepší investiční řešení.

A jak to pocítí účastník závodu Běhej lesy?

Každý běžec může využít online analýzu dat, ve které přehledně vidí po každém závodě své výsledky, porovnání s předchozími závody i ostatními běžci, a to z pohledu umístění, rychlosti i porovnání mezi regiony.

To jistě závodníci ocení, v cíli se každý rád ohlíží za svým výkonem! Za kterými běžeckými výkony se rád ohlížíš ty?

O víkendu jsem strávil přes 8 hodin na Čertovském ultratrailu (66,6 km), který je zatím mým nejdelším a zároveň nejintenzivnějším běžeckým zážitkem vůbec, a to po všech stránkách.

Letos jsem se postavil na start Pražského maratonu. S časem 3:45 bych býval byl spokojený, nakonec jsem měl 3:33, takže spokojený jsem, ale příště budu samozřejmě chtít jít pod 3:30! Ale každý maraton je pro mě nová výzva. V rámci seriálu Běhej lesy jsem poslední dva roky s rozšířením distancí přešel na maratonské tratě.

Kterou z nich máš nejraději?

Jednoznačně Jizerskou 50! Dřív jsem tam běhal dvacítku, teď jsem dvakrát běžel padesátku, a ta trasa se mi hrozně dobře běhá. Ze všech tras, co jsem kdy běžel na Běhej lesy, jsem nejvíc nadšený z Jizerek. A už se těším na letošní!

Letní verze Jizerské 50 kopíruje trasu té zimní, což sebou přináší převažující hladký povrch a asfalt. Nevadí ti to?

Upřímně řečeno, mám to radši. Vždycky, když běhám v terénu, tak se víc bojím o to, že si vyvrknu kotník, nejsem si jistý na kamenech a dost často se mi stávalo, že jsem někde spadnul.

Když už jsme u Jizerské 50 - říkáš, že běžeckému lyžování se věnuješ jen kvůli Jizerské 50. Loni jsi jel ČT Jizerskou 10, letos závod na 25 km klasicky a T-Mobile firemní štafetu. Jak vnímáš týmový závod?

Štafeta na Jizerské 50 byla čistě firemní, náš pracovní kolektiv. Já ale opravdu nejsem běžkař!

Obecně mám rád akce, kde je část lidí spolu. Hrozně to zlepšuje vztahy a zážitek je o to intenzivnější! Dost se s kolegy znám pracovně, z kanceláře, a takhle se poznáme úplně jinak. Skupina je celou dobu spolu, všichni se povzbuzují a ten koncept – že jsme na jednom místě, se mi hrozně líbí!

Ekologie je u seriálu Běhej lesy na prvním místě a Generali Investments je jejím partnerem. I s ohledem na ni vznikl zcela nový koncept štafetového závodu, který se jmenuje Týmovka. Na jaká ekologická témata poukazujete?

V rámci Běhej lesy se soustředíme například na edukaci ohledně správného třídění odpadu, značení z ekologicky rozložitelného materiálu a nahrazení papírových kelímků speedcupy, neboli znovupoužitelnými kelímky, se kterými běžci na občerstvovačku sami přiběhnou.

Jsi kapitánem týmu s názvem Lví hlídka. Co na Týmovku říkáš?

Tento nový koncept týmového závodu se zázemím v průběhu závodního víkendu na jednom místě se mi moc líbí. A to nejen tím, že je to ekologické, protože se nikam nepřejíždí, ale zároveň čas jinde strávený v autě se může využít doprovodnými aktivitami. A na ty se moc těšíme!

Na jaké se spolu s ostatními členy týmu chystáš?

Určitě si poslechneme koncerty, půjdeme se vzdělat na sportovní workshopy, zaslouženě si po běhu užijeme vodní radovánky a necháme se překvapit tajuplnými názvy, pod kterými zatím nevíme, co přesně si představit.

Jakou novinku chystá Generali Investments právě pro Týmovku?

Tradičně mohou závodníci využít profesionální tejpování, ale nově bude připraveno také závodní centrum, kde budou moci závodníci sledovat výkony svých týmů online a porovnávat své výkony s ostatními. Což určitě dodá na atraktivitě i soutěživosti všech členů týmu, a to i těch, kteří zrovna nebudou na trase.

Prozradíš nám, jaký tým jsi sestavil na Týmovku? Máte už hromadně nějaké závodní zkušenosti?

To se teprve uvidí! Věkový průměr je kolem 35 let. Složili jsme osmičlenný tým, ve kterém máme dvě ženy. Firemní kolektiv doplní moji dva spolužáci a sportovní parťáci v jednom. Jedna kolegyně byla na Běhej lesy Karlštejn a zbylé kolegy uvidím ve sportovním vůbec poprvé!

Mám na starosti i klientské centrum v Brně, kam jezdím zhruba jednou měsíčně a odkud přijedou na Týmovku také dva kolegové, za což jsem moc rád. Teď spolu strávíme opravdu celý víkend,  beru to jako teambuilding. Poznáme zase trochu jinak a na to se moc těším!

Ještě je čas sestavit tým! Ať už osmičlenný, jako to udělal Marek, nebo čtyřčlenný formou „Týmovky napůl“. Tak mrkněte a přijměte tuto výzvu, která se skrývá pod pokličkou týmového, tábornického i festivalového víkendu v jednom po boku s přáteli, kolegy, nebo teammaty… Veškeré informace najdete na webu Týmovky.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko