PŘÍBĚH TÝMU: Tři muži ve člunu a jejich nejmladší, dvouměsíční fanoušek Týmovky

30.5.2023   
Foto

Mají v týmu holku. Mají v týmu Vendy. Mají v týmu maminku nejmladšího fanouška Týmovky vůbec, kterému v době konání závodu budou pouhé dva měsíce. A ano, tahle Vendy běží v týmu Tři muži ve člunu. Chtěli jste snad ještě hledat výmluvy, proč nepoběžíte Týmovku..? Nehledejte a radši přijměte pozvání k táboráku, však ona vám Vendy při Storytellingu prozradí recept na naplněný sportovní, pracovní i rodinný život.

Martin, Filip, Vendy, Jeník a nejspíš vůbec nejmladší fanoušek Týmovky. Mají obrovskou touhu zažít snad všechny aktivity doprovodného programu, stihnout si vylézt hezké skály v okolí a se ctí protnout cílovou pásku. A co víc? Na to jsme se zeptali Jeníka, kapitána týmu Tři muži ve člunu.

 

Jeníku, jak to celé vzniklo? Kde se zrodil nápad běžet Týmovku?

Může za to Jizerská 50! Přes tu jsem se dostal ke Skitour, což mě samozřejmě nakoplo objet závodní sezonu na běžkách, a pak se přezul do tenisek a vyběhl vstříc výzvě s názvem Běhej lesy. Letos se plánuji stát Osmerákem, tedy zaběhnout všechny delší trasy letošní české série. No a sehnat si parťáky na Týmovku? To už byla jen banalita.

Chtěli jste dát osmičlenný tým, na čem to ztroskotalo?

Hodně lidí mělo zájem, ale pak to zase rušili, a tak jsme se nakonec rozhodli pro tento ročník zvolit malou čtyřčlennou smečku se dvěma náhradníky. Ale pořád ještě zvažujeme, že tým rozšíříme do vyšší kategorie, bude-li stabilnější zájem. Přeci jenom se to ve větší skupině lépe táhne!

Co od Týmovky očekáváte, jaké máte ambice?

My rozhodně nejdeme pro výsledek. Jdeme si to užít, místo známe z minulosti a protože nás všechny v týmu spojuje lezení, tak se fakt hodně těšíme na doprovodný program! Ve volném čase se chystáme na Drátník nebo Čtyři palice. Skály v okolí jsou tam fakt super!

Představíš se, kapitáne? A co prozradíš o své smečce?

Já, Jeník, je mi 35 let, jsem právník a snažím se ve vztahu uviset Vendy a jejím nikdy nekončícím sportovním choutkám.

Vendy, 31 let, je doktorkou ARO a čerstvě maminkou na mateřské dovolené, je nejmladší Češkou, která vylezla nad 7500 metrů, dříve závodně sjezdovala, je několikanásobnou vicemistryní republiky v přírodním víceboji a docela jí to leze.

Karťas, 18 let, je student gymnázia, sportovec tělem i duší, dřív se věnoval hodně míčovým sportům a běhá jen doplňkově.

Fifko, 18 let, je Karťase spolužák a sportovní multitalent, rád soupeří s Karťasem.

Nad účastí Vendy pouhé dva měsíce po císařském řezu se pozastaví nejeden čtenář, pro vás je to ale de facto to, co vyhledáváte a na co chcete poukázat. Můžeš nám podrobněji vysvětlit vaši životní vizi?

Vendy se po porodu vrací do sportovního života a společně začínáme dělat Instagram a v budoucnu i další sítě @doctorsinsideout, přičemž se snažíme sami najít a podobně vytíženým lidem s dětmi ukázat cestu, jak zvládat work life balance, neutratit majlant, užít si do sytosti sport i s dítětem a nezanedbat při tom ostatní kapitoly života. Je to výzva a Týmovka je pro nás typickou fajn modelovou akcí, která odpovídá našemu stylu života, tj. věnovat se i s kamarády ve volném čase rekreačně/závodně sportu.

Už jste přemýšleli, v čem budete spát a jak si plánujete zařídit zázemí?

Asi potáhneme stany, hamaky a spacáky a pak se uvidí. Může se stát, že vezmeme obytnou dodávku, hodně bude záležet, co snese náš maličký.

Nicméně na Vysočinu se nevydáváte poprvé. Co zajímavého jste tam v historii prožili?

Přesně tak, na Vysočině jsou skvělé skály. A právě při lezení se to stalo!

Není náhodou, že kousek od kempu, ve kterém bude zázemí Týmovky, je monument Radka Jaroše. Loni jsme shodou okolností Radka potkali. Což by nebylo nic divného, vždyť je rodákem nedalekého Nového Města na Moravě, kdybych při lezní nenadával jako špaček a po slanění zjistil, že to celé sledovala z vedlejší cesty jedna z největších legend českého horolezectví…

Do zázemí s každým týmem může i neomezené množství fanoušků, kteří mohou využít doprovodný program za symbolických 200 Kč a podpořit svůj tým. Očekáváte početný fanclub?

Jasně! Očekáváme, že za každým z nás přijedou minimálně 2 fanoušci jako support!

Jste v tomto složení zkušenými běžci? Už jste nějaký závod běželi?

Já s Vendy spolu sportujeme stále, někdy jako tým, někdy jako soupeři, brácha Marťas to má podobně a kluci spolu navzájem soupeří pořád. Rádi spolu vyrážíme na skály a  máme za sebou několik účastí na závodech v přírodním víceboji, například právě proběhlý EPO Survival, a zároveň dost unikátní Poněšický survival, tj. závod, na podporu osob na invalidním vozíku, tyto osoby zároveň ve svojí kategorii závodí s námi.

Na co se těšíte nejvíc? A v čem je týmový závod víc než individuální?

Těšíme se fakt na to, že by to mohlo být víc o partě a o tom, že spolu strávíme čas a něco při tom naběháme. Obecně nám přijde víkendová akce smysluplnější, protože když už někam jedeš, tak si to tam máš taky pořádně užít!

A jestli nás bude bavit víc individuální běhání, nebo štafeta? Tak na to musíme ještě přijít!

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko