Běháme lesy společně tři generace

25.4.2023   
Foto

V loňském roce Josefa přizvali do rodinné smečky a vydal se na svůj první závod Běhej lesy na Karlštejn. Tam ho oslnila atmosféra i rodinná sounáležitost, a tak se vydal proběhnout lesní stezky i do Brd. No a letos se do brdských lesů vrátil, čímž začal budovat hezkou rodinnou tradici! Na ty totiž nikdy není pozdě, nemyslíte? Přečtěte si příběh Josefa Brečky, jednoho z nejzkušenějších závodníků startovního pole Běhej lesy Brdy 2023.

Běhám celý život, táta nás vždycky vedl ke kolektivním sportům, později jsem se věnoval lehké atletice a když jsem se oženil, hrál jsem fotbal. V současné době sportuji každý den, ať už se jedná o chůzi, běh nebo cyklistiku. Žiji na okraji Prahy a okolí Zbraslavi a Cukráku nabízí krásnou přírodu, a tak vyrážím běhat do terénu nebo jezdím na kole po cyklostezce podél Vltavy. Porci denních kilometrů volím podle chuti, druhu sportu i co zdraví dovolí, většinou od 5 do 10 kilometrů.

K seriálu Běhej lesy jsem se dostal přes své příbuzné a jejich děti a vnoučata, kteří běhají tyto závody již zcela pravidelně. Přestože jsem už starší člověk, tak jsem se nechal zlákat a dnes jsem za tyto společné chvíle moc rád. Zeťák běhá delší tratě kolem 20 km, ale pak běhají ještě dvacetiletá vnoučata střední 12 km trasy a ti desetiletí běhají se mnou. Na start PVZP FénixRun se postavíme společně já, vnučka a přítelkyně staršího vnuka a do cíle už dobíháme postupně. Já mám tu výhodu, že mě vítají všichni! Přeci jenom je v naší rodinné běžecké smečce mezi námi věkový rozdíl 61 let!

Na závody nás jezdí celkem devět, z čehož moje žena a dcera neběhají. Nicméně zázemí, které nám k závodění vždy vytvoří, je snad ještě důležitější! Fotí, mávají, fandí a povzbuzují nás tak hlasitě, až jsem se teď v Brdech bál, abych neupadl ještě před cílem. 

Na čas neběhám. Měl jsem problém s kolenem, tak se ho snažím rozhýbat. Nyní mě zlobí lýtkový sval. Věřím však, že zdraví dovolí, protože nyní už se chystáme na Karlštejn a všichni se moc těšíme. Na atmosféru, která na Běhej lesy vždy panuje, zábavné atrakce pro děti i na závodníky, které už zná člověk z předchozích závodů.

Josef je velkou motivací, že i přes datum narození na občanském průkazu, si nenechá ujít radostné chvíle s celou rodinou na Běhej lesy i jako aktivní účastník. Dokazuje, že Běhej lesy jsou vážně závodem pro celou rodinu, kde si svou trať vybere každý. My přejeme zdraví, hodně naběhaných kilometrů a na shledanou na startu na Karlštejně!

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko