Kolik kiláků jsme dohromady uběhli nebo kolik peněz jsme společně přispěli na charitu? Mrkni se na ta nejzajímavější čísla letošní sezóny!

26.9.2022   
Foto

To teda byla sezóna! Ani nevíme, kde začít. Co třeba tím, že jsme se poprvé v celé historii Běhej lesy přehoupli přes hranici 15 tisíc závodníků! Překonáme v příští sezoně i další mety? To se teprve uvidí, teď se ale mrkneme na to, co všechno nám letošní lesácké dobrodružství nabídlo. 

Sezóna 2022 přinesla mezi lesní smečku celou řadu novinek, ale také jsme se vrátili k pár věcem, od kterých jsme si už skoro odvykli. Jednou takovou byla nepřerušovaná běžecká sezóna od jara až do září, o které jsme si po uplynulých dvou letech plných nejistoty a přesouvání termínů ani nesnili. Uf, už bylo načase! 


Pryč už ale od věcí dávno minulých, teď se budeme soustředit na novinky. Mezi ty patřilo třeba revoluční ekologické značení tras, které se nám skvěle osvědčilo. Medaile z celulózových vláken byly hitem a a zaujaly i stupně vítězů z recyklovaných plastů. Nikdy se na nich nefotilo tolik běžců jako letos. 


Co třeba zmínit nějaké zajímavé statistiky z letošní sezóny? Dokážeš si tipnout, kolik jsme dohromady naběhali kilometrů? Za sezónu 2022 celá lesní smečka na 8 závodech uběhla neuvěřitelných 146 tisíc kilometrů. To znamená, že jsme společně skoro čtyřikrát oběhli Zemi po rovníku. Klobouk dolů, parťáci! 


V mnoha ohledech byla letošní sezóna rekordní. Už jsme zmiňovali, že jsme přivítali rekordní počet běžců, osmi závodů se zúčastnilo dohromady 15 580 závodníků. To je o necelých 1 200 více než minulý rok. Na všech osm závodů dorazilo, a tím pádem si vysloužilo titul Osmeráka, 133 nejvěrnějších lesních parťáků!


Kdo z lesní smečky dosáhl nejvyššího průměrného tempa a na kterém závodě? Taky jsme nad tím přemýšleli, a tak jsme se rozhodli si trochu pohrát s čísly. Muselo se jednat o kratší trasu, která vede hlavně po rovině. Že by třeba rovinatá Lednice, nebo Bílá, kde většinu trasy závodníci běží z kopce? Ale kdepak, nejvyššího tempa byla dosaženo v Brdech na jedenáctce! Zasloužil se o něj Filip Vabroušek, který letěl kolem Padrťských rybníků průměrnou rychlostí 17,5 km/h. To je pořádná lesní střela!


Obrovskému zájmu se těšily také charitativní závody našeho nového partnera PVZP FénixRun. Celkem se jich zúčastnilo 3 123 dobrých duší, z toho 1 300 závodníků využilo možnosti přispět formou virtuálního běhu. Za celou sezonu jsme společně na charitu vybrali přes 1 100 000 Kč. To je ohromná částka, která beze zbytku poputuje na dobrou věc a za to všem parťákům moc děkujeme.


Něco nám říká, že tahle čísla dokážeme příští sezónu ještě překonat! Už máš plány na příští rok? Počíháš si na Osmeráka nebo snad dokonce Lesů pána? Nazuj boty a s chutí do toho! 

Registrace na příští sezónu spustíme už zanedlouho, přibližně v polovině listopadu. Čeká tě jedna nová lokalita v Čechách, jedna na Slovensku a jedno pořádně velký překvapení! Víc ale neprozradíme, kdo si počká, ten se dočká! 


Lesu zdar a vidíme se příští rok na startu!

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko