Newsletter

KRÁL A KRÁLOVNA JIZEREK 2022

24.8.2022   
Foto

Vyhlášení Krále a Královny Jizerek je již v seriálu Běhej lesy stálicí. Soutěž o tento prestižní titul je svátkem pro všechny sportovní univerzály, kteří si hravě poradí s terénem Jizerských hor v létě i v zimě. Zúčastnil/a ses v zimě legendárního běžkařského závodu, který letos oslavoval svůj už 55. ročník? Pokud jsi odpověděl/a ano, pozorně poslouchej!

Jak se stát vládcem či vládkyní Jizerských hor? Za prvé musíš mít za sebou  start jakéhokoliv závodu 55. ČEZ Jizerské 50 na běžkách a platný výsledek. Za druhé bys měl/a mít chuť vydat se na některou z tras letní Jizerské 50, tentokrát už pěkně po svých. Vybrat si můžeš jakoukoliv ze soutěžních tras Běhej lesy Jizerská, tedy 11, 23 a 50 km. Za předpokladu, že závod dokončíš (věříme, že to nebude problém), budeš zařazen/a do bodovací soutěže o tento honosný titul. 

Vyhlášení Krále a Královny Jizerek probíhá ihned po vyhlášení vítězů Běhej lesy Jizerská, tedy přímo 27. srpna na stadionu v Bedřichově. 

BODOVÁNÍ A VYHODNOCENÍ SOUTĚŽE

Určitě si říkáš: „Jak vlastně probíhá vyhodnocení, vždyť každý uchazeč o královský trůn může běžet jinou vzdálenost, jak na Jizerské 50, tak na letní verzi?“

Vyhodnocení se odvíjí od percentilu tvého umístění v jednotlivých závodech, který se poté přepočítává přes koeficient podle toho, jakou trasu jsi běžel. 

Základem je tedy percentil tvého umístění mezi muži nebo ženami, který vyjadřuje, kolik procent účastníků mělo na dané trati horší výsledek než ty. Tento percentil je pak vynásoben koeficientem podle toho, jakou trať jsi běžel. Níže si najdi, přes jaký koeficient budeme přepočítávat tvůj výsledek. 

 KOEFICIENTY JIZERSKÁ 50

  • 50 km = 1
  • 25 km, 30 km = 0,8
  • 10 km = 0,6

 KOEFICIENTY BĚHEJ LESY JIZERSKÁ

  • 50 km = 1,1
  • 23 km = 0,9
  • 11 km = 0,7

Celkový výsledek je pak určen součtem bodů z obou závodů (55. ČEZ Jizerská 50 a Běhej lesy Jizerská 2022). Vítězem se stává závodník a závodnice s nejvyšším dosaženým bodovým ohodnocením. Při rovnosti bodů vítězí závodník, který běžel delší tratě.

CENY PRO VÍTĚZE

Určitě tě zajímá, jaká odměna tě čeká, když se prestižního titulu ujmeš. Není to ruka princezny, princ na bílém koni ani půl království, i tak to ale stojí za to. Namísto korunovačního žezla a jablka se na předávání ujmeš zlaté hůlky a boty, jakožto symboliky pro oba sporty. Ty jsou putovní, a tak se po vyhlášení uloží zpět do trezoru zamčeného sedmi zámky, domů ale nepojedeš s prázdnou. Výherci jsou obdarování zlatou sadou opravdových korunovačních klenotů, tedy korunou, žezlem a jablkem. Jak výhra vypadá, se můžeš podívat na fotce, kterou najdeš o kousek níž. 

Tak co, přijedeš si zabojovat o titul Krále a Královny Jizerek? Těšíme se na všechny běžecké souboje v lese a konečný výsledek. Kdo bude Jizerským horám kralovat po celý další rok? To se dozvíš už v sobotu 27. srpna v Bedřichově. Ulov si včas své startovné na Běhej lesy Jizerská zde!

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Sportisimo
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko