Okořenit si život přijelo do Brd necelých 1 500 závodníků!

16.7.2022   
Foto

Naše páté dostaveníčko se bez přehánění povedlo dokonale. V Brdech jsme měli příjemné počasí, a tak si trasy v klidném prostředí bez civilizace mohl užít opravdu každý. 

Vojenský újezd v Brdech přivítal naši lesní partu geniálním počasím. Na sluníčku se mohli všichni opalovat, v lese našli příjemný chládek. Ideální počasí pro běh. K tomu na obloze jen sem a tam proplouvaly mráčky. 

Po půl jedenácté vyrazili do závodů ti nejmenší. Na startovní čáře se sešlo 196 šnečků, veverčat, zajíčků, lišek, vlčáků a kolouchů. Krom šnečků (ti si zaběhli pouze na konec koridoru a zpět) čekalo na všechny asi 500metrové kolečko poblíž startovního areálu. Starší kategorie si ho střihly dvakrát. 

PVZP FénixRun na čtyři kilometry se běžel tentokrát pro nadaci Pink Bubble, která pomáhá mladým lidem postiženým rakovinou a rodinu Terezky, bojující se vzácným genetickým onemocněním. Pomoci přiběhlo 195 dobrých duší, dalších 121 se zúčastnilo virtuálně.  

Na nejobsazenější trati na 12 kilometrů jasně dominoval Filip Vabroušek, který překvapil i organizátory, neboť trať zvládl o tři minuty rychleji než předtím kdokoliv jiný a podobný byl i jeho náskok v cíli.

„Byla to úplná nádhera. Střídala se scenérie a trať byla velmi pestrá. Užil jsem si to od začátku do cíle. Do třetího kilometru jsem běžel v čelní skupině, poté jsem nastoupil a náskok jsem si udržel až do cíle,“ pověděl za páskou vítěz.  

Podobnou brdskou jízdu předvedla na dvanáctce Jana Vojáková. Do cíle doběhla s maximálním nasazením, byť měla komfortní náskok. „Radši se při závodě neotáčím. Trať se mi líbila až na závěrečný kopec, který pro mě byl už trochu přes čáru,“ řekla unavená vítězka. Druhá doběhla Johanka Šafránková a třetí Anežka Kopecká.

 

Famózní sportovní výkon ukázal na dlouhé 22kilometrové trati Petr Pechek. Hubený divočák z Úpice triumfoval za 1 hodinu a 18 minut, o tři minuty před Tomáše Eisnerem a Martinem Freilichem. 

I špička ženského startovního pole předvedla v brdských hvozdech vynikající výkony. Barbora Langer svou konkurenci předčila dokonce o osm minut a s časem 1 hodina a 32 minut jasně dominovala. Stříbrnou medaili si pak odváží Michaela Luňáčková a bronz Ester Šlechtová. 

„Běžela jsem tu naposledy před covidem v roce 2019 a překvapil mě ten kopeček na závěr. Ráda běhám v přírodě, takže si myslím, že ten mix šotoliny a terénu tady byl pro mě ideální,“ hodnotila vítězka dlouhé trasy.

 

Za necelé tři týdny – v sobotu 6. srpna – míříme do Bílé v Beskydech. Tamější závod bude opravdu speciální. Nahoru se vyvezeme lanovkou, poté vyběhneme. Ale jen z kopce to opravdu nebude, na trati nás čeká i nálož kopečků za výhledy, abychom si mohli plně vychutnat beskydskou přírodu. Závod ideální na to změřit síly se soupeři ze Slovenska, kterých bude na Bílé celá řada. 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko