Rozlučku se Slavkovským lesem si v slunečné oáze klidu užilo 1158 lesních parťáků

25.6.2022   
Foto

Sluneční svit, občas pár mráčků a příjemná atmosféra závodu odstřihnutého od civilizace. Tak bychom popsali dnešní derniéru Běhej lesy Slavkovský les.

Na trasu pod patronací hlavního partnera Dr. Max vyběhlo 162 mláďat, která se poprala o stupně vítězů na tratích od 100 metrů do 1 kilometru. Téměř 5km dlouhý charitativní PVZP FénixRun si na místě užilo 142 běžců a dalších 126 virtuálně. Poslední krátkou a dlouhou trasu si pak náležitě užilo celkem 728 lesníků. Radost i nostalgie ovládly cílový prostor a umocnily atmosféru závodu. Kapitola Slavkovský les je tedy uzavřena, o čem bude psát ta nová? To je zatím tajemstvím…

Dětské radosti není nikdy dost. Nechybí ji totiž spontaneita a upřímnost. A tak ta nejmladší smečka rozběhla závodní den ve velkém stylu, o stupně vítězů se bojovalo do posledních metrů. Na dětské hrdiny a skvělou atmosféru navázal v pravé poledne charitativní běh PVZP FénixRun, kde se pohybem hlavně pomáhá. A to v každém věku, v jakékoliv kondici. Nejen fandit, ale hlavně přispět nemalou částkou mohli lesní parťáci rodině handicapovaného Fanouška a spolku Nové Háro, který vyrábí paruky z pravých vlasů pro onkologicky nemocné pacienty do věku 26 let.

Po obědě už se běželo o bednu. Trasu na 11km zvládl nejrychleji v čase 00:41:46 Tomáš Brzobohatý, který ve finiši přesprintoval soka Lukáše Prouzu. Atmosféru Běhej lesy ale podtrhlo přátelské gesto v cíli mezi oběma běžci. Mezi ženami kralovala Jana Vojáková, která neměla mezi dámskou lesní smečkou konkurenci, a na vítězného Tomáše ztratila jen kolem dvou minut. Nejdelší slavkovská distance na 24 km budila respekt, ten si ale k srdci nebrali Michal Oplt a Tereza Vondráčková, kteří své kategorie ovládli s úsměvem na tváři v cílové rovince. Před jejich časy 1:29:28 a 1:44:52 smekáme všechny lovecké kloboučky.

Slavkovský les si za 5 let získal stovky lesních srdcí, a to především díky své specifické lokalitě bez telefonního i internetového signálu. V lesní partě proslul jako oáza klidu v okouzlující přírodě. Letošním závodem se tedy s Kladskou definitivně loučíme. Ale není důvod smutnit, jednoduše aby něco nového (a krásného) mohlo začít, něco jiného (i když hezkého) musí skončit. Derniéru Slavkovského lesa jsme si společně užili naplno, a snad úplně poprvé bez deště! Zkrátka, rozlučka, jak má být. Děkujeme parťáci!

A jaká je další zastávka? Rozhodně to bude bomba! V sobotu 16. července vás zveme do Brd, kde si v místním CHKO zaběhnete panenskou přírodou v okolí hlubokých luhů a hájů. Po 70 let byla oblast pro veřejnost uzavřena, ale letos už posedmé se touto unikátní lokalitou proběhneme společně. Tak lesu zdar, smečko!

 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko