Nejlepší gadgety pro běžecký trénink najdete u CZC!

7.6.2022   
Foto

Počasí přímo láká k běhání. Pokud již máte správné obutí a oblečení pro svůj trénink, můžete se poohlédnout po šikovných technických vychytávkách na CZC.cz, které vám s formováním postavy do plavek pomohou. 

Chytré hodinky a fitness náramky

Chytré hodinky se na první pohled příliš neliší od fitness náramků, rozdíly jsou ale obrovské. Chytré hodinky jsou totiž zpravidla plnohodnotným doplňkem chytrého telefonu nebo tabletu. To znamená, že dokážou do určité míry zastat jeho funkce. Daní za tyto přednosti ale zpravidla bývá nižší výdrž baterie. V této problematice jsou naopak přeborníky fitness náramky, které se bez zásuvky obejdou klidně i týden. Na sport se hodí obě zmiňované kategorie – i ty nejlevnější modely totiž dnes zvládnou monitorovat běh a celou řadu dalších sportovních disciplín. Pokročilejší modely hlídají také spánek a celkovou zdravotní kondici.

Chytré váhy

Chytré hodinky či fitness náramky jsou zpravidla s uživatelem 24 hodin denně, díky čemuž monitorují jeho běžné denní aktivity. Pokud chcete ještě lepší přehled o svých výkonech a dosažených cílech, přijde vhod chytrá váha. Ta totiž neukazuje pouze vaši hmotnost, ale také index tělesné hmotnosti (BMI), tělesný tuk a svalovou hmotu uživatele. Všechny tyto informace se hodí při udržování váhy nebo při hubnutí přebytečných kil se zachováním současné svalové hmoty. Pokročilejší modely zvládnou sledovat více uživatelů najednou a udržovat jejich statistiky skutečně soukromé – zobrazují je na připojeném mobilu.

Masážní pistole a elektrostimulátory

Po intenzivním tréninku se bohužel může stát, některé svaly budou velmi bolet. K lékaři ale hned běžet nemusíte. Se ztuhlostí si dovede poradit masážní pistole aplikuje koncentrované tlakové pulsy hluboko do tkáně, uvolňuje svaly a ulevuje od bolesti. Mezi fyzioterapeuty jsou při léčbě bolesti velmi oblíbené také svalové elektrostimulátory, jejichž pozitivní účinek je klinicky ověřen. Pomáhají blokovat zprávu o bolesti, spouštět uvolňování endorfinů a zlepšit krevní oběh.

Sportovní sluchátka

Běhat bez oblíbené hudby? To není ono. Abyste se během tréninku nestrachovali o to, že vám sluchátka vypadnou z uší, je vhodné se poohlédnout po modelech, které jsou určeny speciálně pro sport. Ty kabelové se dají pořídit už za pár stokorun. Navrch ale mají bezdrátové špunty z kategorie True Wireless, u kterých není spojeno dokonce ani pravé sluchátko s levným. Při běhání se tak nemusíte otravovat s překážejícími kabely. Také u bezdrátových modelů se vyplatí sledovat ergonomii, aby špunty dobře držely v uších a nevypadávaly.

 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko