Newsletter

Nejtrailovější závod sezony si užilo téměř 1 800 lesních parťáků

4.6.2022   
Foto

Třetí ze závodů Běhej lesy přilákal do Žďárských vrchů rekordní počet účastníků a sešli jsme se ve skutečně velké lesní partě. Závodníci běželi v kopcovitém terénu kolem vrcholu Devět skal, Dráteniček nebo po hrázi Milovského rybníka. Organizátoři přivítali celkem 1 796 běžců, přestože 131 z nich si zaběhlo závod virtuálně. Velký zájem byl o dětské závody, jejichž kapacita se stihla zcela naplnit ještě s předstihem. Závodníky provázelo polojasné počasí, ale také přeháňky, které udělaly z lesních tratí o to zajímavější výzvu.

 

Tentokrát závodní den nerozeběhly malí šnečci v rámci dětských závodů, ale symbolických 111 vytrvalců, kteří se odvážili na extra dlouhou 43kilometrovou trasu s převýšením bezmála 1 000 metrů. Po nich už následovaly dobře známé dětské závody Dr. Max, na které se na místě již nebylo možné přihlásit, protože jejich kapacita byla vyprodána ještě před závodem. Viděli jsme šest tradičních dětských startů od těch nejmenších benjamínků po starší žáky, a ať už závodili lišáci nebo laně, všichni se rvali o vítězství jako lvi.

Ani na Vysočině nechyběl charitativní běh PVZP FénixRun, ze kterého jdou veškeré výtěžky na dobrou věc. Závodníci svou účastí přispívali prostřednictvím nadace Nova pomáhá na rodinu Terezky, která se jako jediná v celé ČR potýká se vzácnou diagnózou a vyžaduje celodenní péči. Stejným dílem jsme společnými silami podpořili i Nadační fond dětské onkologie Krtek. Ten za vybrané peníze zaplatí rekondiční a resocializační pobyt pro 30 rodin, jejichž děti jsou onkologickými pacienty Fakultní nemocnice Brno.

Přestože byl celý den spíše teplý s polojasnou oblohou, většinu závodníků zastihla vydatná přeháňka a na trati to místy klouzalo. I tak jsme v cíli viděli rychlé časy a běžci si s terénem i počasím poradili se ctí. Vítězem krátké 12kilometrové trasy se stal s časem okolo 53 minut Tomáš Brzobohatý a zhruba tři minuty po něm doběhla Helena Pechová jako první žena. Triumf na dlouhé trati slavil již skoro tradičně Martin Frelich, který zvládl svých 21 kilometrů lehce pod hodinu a půl stejně jako druhý Patrik Bejček, nejrychlejší ženou byla Tereza Vondráčková. Seznam vítězů se nám na Vysočině rozrostl o extra dlouhou trasu, kde dominoval Libor Trtek s časem lehce přes tři hodiny, kdežto nejrychlejší žena Vanda Nováková doběhla s časem lehce pod čtyři hodiny. Celá lesní smečka si po doběhu zasloužila velký obdiv za to, jak se s dnešními náročnými tratěmi popasovala.

Běhej lesy Vysočina je co se terénu týče možná vůbec nejnáročnější závod z celého seriálu. Právě to jej však dělá v kombinaci s hustými lesy a čistou přírodou jedinečným a atraktivním. Kromě měkkého povrchu se závodníci v lese setkali s nástrahami v podobě kamenů a kořenů, které museli přeskakovat a měli to tak i se špetkou adrenalinu.

Po Vysočině se celý seriál přesune 25. června do Slavkovského lesa, kde letos poběžíme naposledy. Kamarádi, máte tak poslední příležitost vychutnat si oázu klidu, kde vás nebude rušit ani mobilní signál. Slavkovský les, závod odehrávající se v oblasti lázeňského trojúhelníku, je skutečným detoxem od starostí běžného života a svou nenáročnou trasou je vhodný opravdu pro každého. Kdo nechce čekat až do Slavkovského lesa má možnost se proběhnout u sousedů na Slovensku, kde se už příští sobotu 11. června běží závod v Bachledově dolině

Tak s kým se tam uvidíme? Lesu zdar!

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Sportisimo
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko