Nejdůležitější informace před závodem ČEZ Jizerská 50 RUN

3.9.2015   
Foto

Poslední závod seriálu Běhej Lesy ČEZ Jizerská 50 RUN se neúprosně blíží . Přečti si nejdůležitější informace, aby tě nic nevyvedlo z míry a mohl/a si tak závod pořádně užít.

KDY A KAM PRO STARTOVNÍ ČÍSLO

Svoje startovní číslo pro kterýkoliv závod si můžeš vyzvednout už den před závodem, 4. 9. 2015 přímo na lyžařském stadionu Bedřichov v Jizerských horách. V den závodu, 5. 9. 2015 si na stejném místě můžeš vyzvednout své startovní číslo pro 50 km závod 6:30 - 7:30, pro závody na 23 km a 12 km 6:30 - 10:30, pro dětské závody 6:30 - 9:30.

JAKÝ JE PROGRAM DNE

Pátek

 

16.00 - 20.00

Registrace a výdej startovních čísel pro všechny závody

Sobota

 

06:30 - 07:30

Registrace a výdej startovních čísel závodu na 50 km

06:30 - 09:30

Registrace a výdej startovních čísel dětských závodů

06:30 – 10:30

Registrace a výdej startovních čísel závodu na 12 a 23 km

08:00

Start závodu na 50 km

09:45

Rozcvička

10:00

Start dětských závodů

10:30

Vyhlášení dětských závodů + dětská tombola

11:00

Start závodu na 23 km

11:15

Start závodu na 12 km

13:00

Vyhlášení absolutních vítězů závodu na 50 km

15:00

Vyhlášení absolutních vítězů závodu na 12 a 23 km; kategorií na 12, 23 a 50 km, týmových soutěží a celkových vítězů seriálu Běhej Lesy, vyhlášení účastníků všech 4 závodů

16:00

Tombola

Ve startovním balíčku najdeš startovní číslo, jehož součástí je i vratný měřící čip. Číslo si připni na běžecké tričko, čip už bude připevněn na čísle. Čip ale nezapomeň v cíli odevzdat. Na registracích si také vyzvedni své oranžové funkční tričko Craft a řekni si i o svou velikost.

Na místě ti bude k dispozici šatna, kde se můžeš pohodlně převléknout a své věci si můžeš nechat u nás v úschovně, kde ti je během závodu pohlídáme. Úschovna bude otevřena od 6.30 do 17.00. K dispozici máš i sprchy, mobilní toalety a umývací žlaby.

Osobní fotografie i diplom ze závodu najdeš po závodě na našem webu u svého jména ve výsledkové listině ke stažení zdarma. Pokud ses včas registroval, dostaneš čelenku s unikátním designem Běhej Lesy. Jestli ses dostal do 750 nejrychlejších závodníků, se dozvíš na své startovní obálce (budeš mít zaškrtnuté “ANO”). K vyzvednutí je ve stánku Eleven.

V ČEZ FUN ZÓNĚ můžete získat ponožky nebo sportovní lahev. Ponožky získá prvních pět

set z vás, kterých s aplikací EPP – Pomáhej pohybem odběhne některý ze závodů a dorazí do ČEZ FUN ZÓNY. Ta bude umístěná v zázemí. Stačí se pochlubit, kolik bodů jste získali, a ponožky jsou vaše. A když přijdete i v oranžovém triku, které obdržíte při výdeji startovních čísel, dostanete k tomu ještě sportovní láhev navrch!

PŘÍJEZD A PARKOVÁNÍ

Zázemí a prostor startu a cíle se nachází přímo v areálu Lyžařského stadionu Bedřichov. Závodníci, kteří přijedou autem, mohou využít parkoviště v Bedřichově dle jejich kapacit.

Využijte Běhej Lesy SPOLUJÍZDU. Cestujete na sobotní závod autem? Ušetřete za dopravu, nabídněte místo v autě dalším běžcům nebo si o místo řekněte sami s využitím služby Jizdomat.cz.

OBČERSTVOVACÍ STANICE

Občerstvovací stanice jsou u 12 km trasy rozmístěné takto:

●     občerstvení:  Vládní 3. km a 9. km​, Černá Nisa 5. km​

●    mezičasy: Vládní 3. km a 9. km

U 23 km trasy takto:

●     občerstvení: Vládní 3. km a 20. km, Černá Nisa 7. km, Hřebínek 15. km

●     mezičasy: Vládní 3. km a 20. km, Hřebínek 15. km

U 50 km trasy takto:

●     občerstvení: Kristiánov 7 km, Knejpa 12. a 34. km, Jizerka 24. a 27. km​, Vládní 47. km​

●     mezičasy: ​Jizerka 25. km, Hřebínek 40. km a Vládní 45. km

Na občerstvovacích stanicích se můžeš těšit na posilnění od Enervitu ve formě iontových nápojů a energetických tablet a gelů, dále si můžete dopřát tyčinky Corny. Samozřejmě nebude chybět ani ovoce. Občerstvení je pro tebe přichystáno i před startem a na cílové občerstvovačce. Prosíme, neodhazuj odpadky podél trasy jinde než v bezprostředním okolí občerstvovacích stanic. Neničme naše lesy.

START ZÁVODU

Start bude hromadný a závod bude odstartován klasicky výstřelem z pistole. V 8.00 - start závodu na 50 km, v 10.00 - start dětských závodů, v 11.00 - start závodu na 23 km a v 11.15 - start závodu na 12 km.

ZNAČENÍ TRAS A BEZPEČNOST

Obě trasy budou značeny bílou páskou (fáborky na stromech) i informačními cedulemi a kilometrovníky po každých 2 km, takže se neboj, určitě se neztratíš. Směr ti budou ukazovat i pořadatelé na trase. I tak buď ale opatrný/á a dbej na bezpečnost. Závod se koná za běžného silničního provozu a každý běžec je povinný respektovat nejen bezpečností pokyny pořadatelů, ale také provoz na komunikacích, po kterých se budete z části pohybovat. Prosíme, nevybíhejte mimo značenou trasu, buďte ohleduplní k přírodě i k ostatním běžcům, především v úzkých místech trasy, a užijte si radost z běhu!

V případě zdravotních komplikací neváhej o pomoc požádat zdravotníky nebo naše dobrovolníky na trase. V nouzi volej tísňovou linku 155 / 604 245 856. Pokud se necítíš dobře, raději závod přeruš, zdraví máme jenom jedno :)

JAK SE DOZVÍM SVŮJ VÝSLEDEK

Pokud jsi při registraci zadal své mobilní číslo, přijde ti výsledek formou SMS. Zároveň budou výsledky vyvěšeny v zázemí závodu a budou k dispozici na webu www.behejlesy.cz, jakmile doběhne poslední závodník. Na místě vyhlašujeme absolutní vítěze na jednotlivých trasách (1. - 3. místo), vítěze jednotlivých kategorií na všech třech trasách (1. místo), vítěze jednotlivých kategorií dětských závodů (1. - 3. místo) a tři nejlepší Tandemy. Týmy Slow Motion budou vzhledem k časovému limitu vyhlášeny zpětně. Dále vyhlásíme celkové vítěze seriálu Běhej Lesy – Lesů pán a Lesů paní na krátké i dlouhé trase.

CELOU RODINKU S SEBOU!

Domů nemusíte vyrážet ihned po závodě. Hned v areálu na Vás čeká spousta aktivit, které si jistě užijete. Na děti čeká v 9.45 rozcvička připravená od Sportovní akademie Zuzany Hejnové - HESU, ke které se můžete přidat i vy dospělí :) Vydovádět se mohou i na skákacím hradu Kamsdětmi.com. Stánek Aquapalace nabídne malování na obličej, hry a s dětmi si zadovádí maskot. Pro ženy bude k dispozici stánek Mary Kay, kde se mohou nechat nalíčit. Zasoutěžit o ceny a osvěžit se můžete ve stánku Birell, nové kolo koupíte u Kellys, obrnit se proti komárům můžete u stánku OFF/Kiwi, energii doplníte u stánku Enervit nebo se zajděte zatejpovat k Fixtape, ať se vám dobře běží. Profesionální terapeuti vás zatejpují za cenu 50 Kč. U Elevenu si můžete koupit například tričko, které jste mohli vidět ve videu Běhej Lesy. U stánku Polarized a Polariod si můžete vyzkoušet test polarizace a také samotné polarizační brýle, které lze i zakoupit za 299 Kč. Pokud si budete chtít nakoupit něco dobrého na zub a doplnit tekutiny před závodem, na místě pro vás bude stánek s občerstvením Královka. Výhodnou aplikaci EPP si můžete stáhnout před závodem v ČEZ FUN ZÓNĚ (Wi-fi zdarma), kde si můžete nabít i své telefony. Pro návštěvníky s EPP aplikací budou masáže zdarma, pro děti fotbálek, herní konzole a spousta zajímavých soutěží. Také se můžete zapojit do Charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem. Jen jedna minuta tvé energie může pomoci – vzdálenost, kterou ujedeš na oranžovém rotopedu, bude ihned přepočítána na body do aplikace EPP, které budou předány na dobročinné účely. Výtěžek si rozdělí Občanské sdružení TULIPAN a Občanské sdružení SVÍTÁNÍ Jablonec nad Nisou.

TOMBOLA

Každý závodník nalezne ve startovním balíčku lístek do tomboly, který je nutný odevzdat ještě před startem do schránky na pódiu. Nezapomeňte ani na dětskou tombolu, do které tentokrát věnovala ceny firma Detoa, která jako jedna z posledních v České republice, ale i v Evropě, vyrábí dřevěné hračky. Nespleťte si tedy nádoby na vhazování lístků s vašimi čísly. Losování proběhne po vyhlášení dětských závodů v 10.30.  Po skončení závodu a po vyhlášení vítězů proběhne v 16.00 slosování o ceny. Hlavní výhrou je kolo Kellys v hodnotě 28 990 Kč, takže se určitě vyplatí vyčkat až do konce!

Jestli si chcete v Bedřicově a okolí užít krásný víkend, koukněte se na TIP NA UBYTOVÁNÍ.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko