Osmá sezona běžeckého seriálu Běhej lesy je zahájena! Lednici si zaběhlo 2489 lesních parťáků.

23.4.2022   
Foto

Stálice jako chrám Tří Grácií, lednické rybníky, „palác pro koně“ Nový Dvůr nebo vítězný oblouk Rendez-vous, ale i novinky jako je zámeček Pohansko nebo atraktivní okolí řeky Dyje, nalákalo do Lednice, na první závod běžecké sezóny Běhej lesy, takřka dva a půl tisíce běžců.

Březen, za kamna vlezem. Duben, ještě tam budem. Tak tohle pro Běhej lesy rozhodně neplatí! Po dvou letech sezóna odstartovala ve svém jarním termínu a bez omezení. Je třeba větší motivace postavit se po zimní pauze na start? Dle počtu a reakcí nadšených lesních parťáků zní odpověď: "ne"!

To, že je závod v Lednici jedním z nejoblíbenějších celého seriálu dokazuje i fakt, že se v této destinaci sbíhají závodníci od samotného počátku seriálu. Poosmé jsme si tedy mohli společně říct: „Neběhej do lednice, běhej Lednici!“.

Novinkou letošního ročníku byla extra dlouhá trasa na 45 km s minimálním převýšením a spoustu atraktivních zastávek na trase. Kdo se rád na trati kochá, nemohl si vybrat lépe. To platí i pro klasické distance jihomoravského závodu na 14 a 22 km. V rámci dětských závodů Dr.Max přibyla nová kategorie pro ty úplně nejmenší od 0 do 3 let. A že se "Šnečků" na start postavilo hojně!

Novým titulárním partnerem pro charitativní běh se stala Pojišťovna VZP, a.s. Kapacita závodu PVZP FénixRun byla naplněna na maximum dlouho před startem a díky nadšení partnera a celé lesní smečky jsme startovným mohli finančně podpořit Nadační fond Modrý hroch a rodinu Lucinky, stejně jako malou Pavlínku, kterou podporuje Nova pomáhá.

A jak to vypadalo v cíli? Zdá se to neuvěřitelné, ale na extra dlouhé trase proťali cílovou pásku ve shodném čase 03:05:49 Daniel Roško a David Kaláb. Mezi ženami triumfovala na ultramaratonské trase Andrea Hudeková (03:41:03), za což všem statečným, kteří vyběhli vstříc desítkám kilometrů, patří potlesk.

Na kratších trasách zvedli ruce nad hlavu po 22 km Patrik Bejček (01:2249) a Lenka Kohnová (01:31:13). Kratší trať na 14 km ovládli Honza Hloch (00:51:30) a Jana Lenčová (00:57:29). Obdiv si zasloužili všichni závodníci dnešního dne stejnou měrou a nám nezbývá, než tleskat, co nám tlapy dovolí.

Tímto považujeme osmou lesní sezónu za zahájenou a těšíme se, až si plácnem na startu královského závodu na Karlštejně 21. května 2022. A pokud jste zatím neokusili Behaj lesmi, seběhnem se už o dva týdny dříve 7. května na Devíně, blízko Bratislavy. Tak lesu zdar!

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko