Newsletter

Nová sezóna Běhej lesy je za bukem a přináší hromadu novinek!

23.3.2022   
Foto

Tento týden nás doběhlo astronomické jaro a přineslo s sebou kromě teplého počasí také vůni lesa. To nám připomnělo jediné: sezóna Běhej lesy je za bukem a startujeme už za měsíc, 23. 4. V roce 2022 nás čeká v rámci Běhej lesy a Behaj lesmi historicky rekordních 13 zastávek. V českých končinách se uskuteční tradičně 8 závodů a u našich slovenských sousedů vyběhneme do lesa nově až 5 krát. Navíc se po dvou letech plných nejistoty a přesunů termínů vracíme k závodění od jara až do září. Pokud jsi to s námi ještě nezažil/a, můžeš se začít těšit na plnohodnotnou sezónu Běhej lesy se vším všudy a ještě něčím navíc. Tím je například zbrusu nové ekologické značení tras, po kterém v lese nezůstane ani stopa, ale letošních překvapení je mnohem více. Pojďme společně letošní program a novinky prozkoumat.

Nastal ten správný čas oprášit běžecké boty a zkontrolovat, jestli jsou stále v kondici. Současně s jarem se nám rozvolňují i protiepidemická opatření, a všechny závody Běhej lesy si tak budeš moci vychutnat dle současných pravidel bez omezení. Ano, slyšíš dobře, už se v zázemí závodu nebudeš muset potit v roušce a nebude tě zdržovat žádné kontrolování certifikátů. Nic takového. Letos si užijeme běžeckou sezónu na maximum. 

Revoluční ekologické značení a medaile z přírodních materiálů

Všichni si společně přejeme, aby se naše krásné a čisté lesy zachovaly v co nejlepší kondici pro co možná nejvíce generací. Proto ve spolupráci s naším ekologickým parťákem Generali Investments CEE přicházíme s něčím, co tu ještě nikdy nebylo. S úctou k našim lesům jsme pro letošní sezónu připravili dokonale rozložitelné ekologické značení závodních tras z materiálu Solubag, který lze používat opakovaně a my to budeme dělat, dokud se nám doslova nerozpustí pod rukama. To se v přírodě stane dle slov výrobce již po 180 dnech. Jedná se o speciálně vyrobený a upravený polyvinylalkohol (PVA), který je z přírodních zdrojů a včetně potisku je zcela netoxický. Pokud by přesto náhodou kousek značení v lese zůstal, zbydou z něj pouze takové látky, které se v půdě již přirozeně nacházejí. Jak takové rozpuštění materiálu ze Solubag vypadá? Mrkni se na video.

To ale není zdaleka vše. Myslíme na přírodu a naše lesní přátele, ale především na tebe. S novou 100% ekologickou medailí svou uhlíkovou stopu rozhodně nezvýšíš. Medaile jsou vyrobeny z čistě přírodního materiálu EcoC z kvalitních celulozových vláken bez chemických přísad, pojiva nebo bělidla. Tím pádem jsou naprosto biologicky odbouratelné. Díky zpracování za použití různých teplot a tlaků je materiál uhlíkově neutrální, což spolu se 100% biologickou odbouratelností znamená, že je absolutně bez dopadu na přírodu. S takovou medailí na krku budeš mít hned lehkou hlavu a dobrý pocit nejen z výkonu.

Rodina extra dlouhých tras se rozrůstá: Lednice odemyká trasu na 45 km

Na jakém lepším místě rozeběhnout sezónu než v jarem provoněné Lednici? Závodníci mají na výběr hned ze 14, 22 a 45kilometrové trasy. Kromě toho se také můžeš zúčastnit charitativního běhu na symbolické 4 km. Extra dlouhá trasa je horkou novinkou letošní sezóny a přináší první lednicko-valtický maratonský závod v historii. Téměř dokonale rovinatý profil s neuvěřitelně nízkým převýšením 58 metrů z ní dělá ideální volbu pro začátek sezóny. Kromě typických krás Lednicko-valtického areálu na ní navštívíš například zámek Břeclav nebo lovecký zámeček Pohansko.

      

Necítíš se na dlouhou trasu hned v úvodu seriálu? Nevadí, můžeš se na ně těšit v průběhu celé sezóny Běhej lesy. Maratonské trasy nebudou chybět například 4. června na Běhej lesy Vysočina a 10. září na Běhej lesy Boletice nebo si můžeš 27. srpna vychutnat vůbec nejdelší trasu seriálu Běhej lesy Jizerská, která kopíruje legendární lyžařský závod v srdci Jizerek.

Podcast: Na Posed vylezou atraktivní hosté

Chceš se dozvědět více o běžeckém seriálu Běhej lesy, aktivním pohybu, adrenalinu, cestování a především o posouvání lidských hranic? Poslechni si Posed, náš nejen běžecký podcast! V nadcházejících dílech se můžeš těšit na mnoho zajímavých hostů ze sportovního prostředí, jako je například běžec a spolupracovník Českého olympijského výboru Ondřej Hnilica, běhající lékař bez hranic Tomáš Šebek nebo inspirativní handicapovaný cyklista Jiří Ježek se svojí manželkou Soňou. To je pouze malá ochutnávka toho, co Posed v této sezóně nabídne. Poslechni si ho například na Spotify.

Mastercard přináší 20 % slevu na startovné Běhej lesy a speciální víkendové balíčky

Volná startovní místa se postupně plní a registrace na všechny jednotlivé zastávky seriálu jsou v plném proudu. Ulov si své startovné na webu behejlesy.cz! Pokud chceš nějakou tu kačku ušetřit, mrkni do šrajtofle na svoji platební kartu. Je na ní logo Mastercard? Tak máš vyhráno, stačí touto kartou uhradit startovné a sleva 20 % je tvoje. Tato akce je platná po celou sezónu Běhej lesy 2022 až do vyprodání kapacity jednotlivých závodů.

Tím ale tvé výhody zdaleka nekončí. Mastercard nabízí všem běžcům také speciální balíček plný nadupaných překvapení. Stačí si zvolit jeden ze čtyř vybraných závodů, na které se tento speciální zážitek vztahuje. V rámci balíčku najdeš startovné na samotný závod, komfortní ubytování v hotelu s polopenzí pro 2 osoby v těsné blízkosti závodu, konzultaci závodní trasy s odborníkem nebo stravenky do stánků s cateringem v zázemí. Po svém výkonu navíc můžeš zregenerovat své tělo profesionální masáží a navštívit wellness. Balíček objednáš rychle a snadno zde.

Slovenské Behaj lesmi nabídnou 2 nové závody

Rodinka slovenských závodů Behaj lesmi se rozrůstá. Nově si můžeš u našich blízkých sousedů vychutnat hned 5 lesních dobrodružství. Kromě tradičních zastávek v Devíně, Velké Fatře a Štiavnických vrších se máš šanci proběhnout i 28. 5. na Behaj lesmi Čičmany a 11. 6. na Behaj lesmi Bachledova dolina, kde v rámci závodu navštívíš i tamní stezku v korunách stromů. Rozmanitá slovenská příroda má rozhodně co nabídnout, tak neváhej a vyběhni za hranice!

Každopádně zima skončila, tak zavel své smečce a vyběhněte do lesa! Registraci si ulov zde.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Sportisimo
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko