Představujeme trailovou značku Icebug

2.9.2015   
Foto

Icebug je Švédská společnost, která do světa výrobců sportovní obuvi vstoupila v roce 2001. Vztah k přírodě a pohyb, byl hlavní motivací k tomu,  že se lidé z ICEBUG nechtěli smířit s tím, že by měli své aktivity omezit kvůli špatnému počasí  - zimě, kluzkému terénu, riziku pádu.  Od založení firmy a vzniku značky ICEBUG se proto věnují vývoji obuvi, která díky použitým technologiím výrazně prodlužuje sezónu, snižuje nebezpečí úrazu a přitom umožňuje přirozený styl běhu i chůze, a to i po extrémně kluzkém povrchu.

Již na začátku existence značky ICEBUG byla vytvořena obuv s výjimečnou trakcí. Značka  získala i  několik prestižních cen, a to v konkurenci toho nejlepšího, co trh s outdoorovým a sportovním zbožím nabízí. Používané technologie se stále zdokonalují. Při vývoji nových technologií firma spolupracuje se špičkovými skandinávskými orientačními běžci. Pro lepší orientaci v kolekci ICEBUG, uvádíme přehled a charakteristiku základních používaných technologií obuvi.

BUGrip icebug_1441188227.png

BUGrip je název trakční technologie Icebug určené do velmi kluzkých podmínek. Podešev BUGrip s ocelovými hřeby s karbidovými špicemi má vynikající přilnavost ke všem typům povrchu – od asfaltu až po led. Hřeby mají dynamickou funkci, což znamená, že se přizpůsobují povrchu, a poskytují tak nejlepší možnou trakci.

BUGweb icebug1_1441188227.png

Technologie BUGweb je ideální do smíšených podmínek, kdy část terénu je kluzká, část ne.  Systém BUGweb je tvořen trakční jednotkou s šesti karbidovými hroty a kompatibilní podešvi. Trakční jednotka zcela přesně zapadá do vzorku podešve. Obuv je možno používat s trakční jednotkou i bez ní. 

OLX icebug2_1441188228.png

Pevné OLX hřeby se nepřizpůsobují povrchu tak jako dynamické hřeby u BUGrip systému, ale naopak jsou vždy vystrčeny bezohledu na to, jaký povrch jim přijde do cesty. OLX hřeby jsou napevno spojeny s podešví, čímž je podešev lehčí a tenčí, a dává tak běžci lepší pocit kontaktu s povrchem.

RB9X icebug3_1441188228.png

RB9X  je bezhřebová trakční technologie s využitím pryžové směsi speciálně vyvinuté pro vysokou přilnavost na mokrém povrchu, například na mokrých skalách za deště. Nicméně tato zvýšená spolehlivost v mokrých podmínkách nemá vliv na trvanlivost podešve, její odolnost se vyrovná standardům silniční obuvi.

Značka ICEBUG, používá diagram čtyř základních technických parametrů k označení obuvi, kde jsou porovnávány rozdíly mezi jednotlivými druhy obuvi. Tento diagram významně přispívá k orientaci při výběru konkrétní obuvi

icebug4_1441188228.png

Torsion (T)

Menší podpora torze v botě (snadná Flexe) znamená, že noha má menší podporu a musí pracovat více samostatně. Přirozený pohyb klade větší důraz na sílu a koordinaci pohybu, ale je také náročnější. Více torzní podpory (medium flex nebo stability flex) nabízí větší komfort, a pomáhá nohu lépe držet při došlapu i odrazu. Vhodné především pro delší výběhy a pro méně zdatné běžce.

Drop (D)

Tento parametr určuje polohu paty vzhledem k přední části nohy. Pokud stojíte naboso na podlaze, jedná se o nulový pokles. Zvýšená pata je pro většinu z nás, vnímána jako pohodlnější. Nižší poloha paty je přirozenější, ale také klade větší nároky na svaly a šlachy nohou, zejména achilovky. Doporučujeme zvyknout si postupně na nižší pozici chodidla, v závislosti na kapacitě vašeho těla.

Cushioning (C)

Tlumení je schopnost podešve absorbovat nárazy. Méně tlumení (reagující) znamená lepší kontakt s podložkou, ale také vyžaduje od běžce zvládat běžeckou techniku a biomechanického schopnosti nohy, k přirozené absorpci nárazů. Více odpružení (střední nebo úplné) poskytuje více komfortu k tlumení nárazů.

Last (L)

Posledním parametrem je šířka obuvi. Obecně se dá říci, že kopyta závodní obuvi ICEBUG jsou užší. Střední a širší typ obuvi, je obecně vhodnější pro lehčí výběhy a delší vzdálenosti. Bez ohledu na šířku obuvi, jsou všechna kopyta ICEBUG anatomicky tvarovaná.

Více informací zjistíte na www.icebugrunning.cz

ice1_1441188797.jpg

ice_1441188796.jpg

ice-3_1441188779.jpg

ice-4_1441188779.png

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko