Kterým dětem pomáháme prostřednictvím VoltaRUN?

8.9.2021   
Foto

V minulém článku jsme si připomenuli koncept VoltaRUNu. Jelikož je sezóna již v plném proudu a v Česku se již uběhlo 5 závodů a na Slovensku 2 závody, pojďme se podívat, kterým dětem se pomohlo a jakou částku se podařilo vybrat.*

*Finální částka upřesněna na konci sezóny.  

První závod sezóny se běžel Ve Slavkovském lese a běželo se pro třináctiletou Aničku, které byla diagnostikována spastická kvadruparéza postihující všechny čtyři končetiny. V léčbě hraje velkou roli intenzita rehabilitací, a proto by vybrané peníze Aniččiny rodiče rádi použili na rehabilitační a pohybovou terapii. VoltaRUNu ve Slavkovském lese se zúčastnilo 116 lidí a dohromady se s jejich pomocí vybralo na pomoc Aničce 40 750 Kč.

19. června odstartovala premiérová sezóna VoltaRUNu na Slovensku během v Devíně, který byl věnován Viktorce, která téměř nevidí, ale i tak byla vychována jako normální dívka. Od malička byla vedena ke sportu, učili jí jezdit na kole, skateboardu i lyžovat. Lyžování ji jde natolik, že byla i vybrána do juniorského paralympijského týmu na paralyžování. Prvního VoltaRUNu na Slovensku se zúčastnilo 92 běžců a díky nim se vybralo 2 050 €.**

České závody pokračovaly na Vysočině a běželo se pro Elišku, která se potýká se vzácným onemocněním CDKL5, které ovlivňuje hybnost organismu, komunikaci, zrak, motoriku i celkový vývoj, jak motoriky, tak mentality. VoltaRUN si na Vysočině zaběhlo 137 běžců a dohromady vyběhali 55 300 Kč.

Lednice se běžela za Karolínku, která trpí těžkou poruchou polykání, zrakovou poruchou a opožděným PM vývojem. Na tento závod dorazilo 200 účastníků a VoltaRUN byl tedy poprvé vyprodaný! Závodu se účastnila i VoltaRUN ambasadorka Lucie Minářová, která navrch vybrané částky (59 900 Kč) přispěla Karolínce 20 000 Kč.

Velká Fatra byla výjimečná, jelikož se závodu účastnil i Riško, který přestává vidět. Vybraná částka mu pomůže zúčastnit se lyžařského soustředění na ledovci Stubai spolu s trenérem a jeho vodičem. Druhý slovenský VoltaRUN přilákal 84 účastníků a vyběhalo se 1 003 €.**

Příspevěk za závody v Brdech poputuje Adámkovi a jeho rodině. Přestože dle prognózy by Adámek neměl nikdy chodit, rodina se nevzdává a pomocí již mnoha intenzivních rehabilitací je schopen lézt po čtyřech a dostat se do vysokého kleku. Na brdský VoltaRUN se vydalo 109 běžců, kteří tak pomohli částkou 40 800 Kč.

Další závod se běžel v Bílé, kde se pomáhalo Valérii. Ta trpí spinální svalovou atrofii II. typu, což je nervosvalové onemocnění, které způsobuje odumírání neuronů ve svalech. Jelikož si sama nesedne, neplazí se a neleze po čtyřech, je odkázána na 24hodinovou péči. VoltaRUNu v Bílé se zúčastnilo 162 lidí, což je po vyprodané Lednici druhá nejvyšší návštěva. Díky tomuto počtu běžců se vybralo 59 150 Kč.

Moc děkujeme všem za podporu na dosavadních bězích. Neváhej a přidej se k nám i na závěrečných bězích sezóny a přispějte tak na dobrou věc! 

** Směnný kurz dle ČNB ke dni 23.08.2021 je 1 EUR = 25,515 CZK 

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Čtěte pečlivě příbalovou informaci. O správném použití se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Voltaren Emulgel 10 mg/g gel a Voltaren Forte 20 mg/g gel obsahují diclofenacum diethylaminum. Voltaren 140 mg léčivá náplast obsahuje diclofenacum natricum. Léky jsou určené k vnějšímu použití. Voltaren ActiGo Extra obalené tablety a Voltaren Rapid 25 mg měkké tobolky obsahují diclofenacum kalicum a jsou určeny k vnitřnímu užití. Hřejivé náplasti VoltaTherm jsou zdravotnické prostředky určené na úlevu od bolesti. VoltActive Kolenní bandáž a VoltActive Kotníková bandáž jsou zdravotnické prostředky.


V případě otázek kontaktujte prosím: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail: cz.info@gsk.com. Případné nežádoucí účinky prosím hlaste na: cz.safety@gsk.com. Ochranné známky jsou vlastněné nebo licencované skupinou společností GSK. © 2021 skupina společností GSK nebo poskytovatel příslušné licence.

Vytvořeno 08/2021

PM-CZ-VOLT-21-00108

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko