Newsletter

Buď král, zaběhni si Karlštejn a pomoz Michalce!

9.4.2021   
Foto

Chceš mít ze sebe královský pocit? Tak se vydej do oblasti majestátního gotického hradu Karlštejn, zaběhni si závod Běhej lesy a pomoz jedenáctileté bojovnici Michalce. A kdo je Michalka? Jedna z dětí, které společně s pomocnými tlapami Nadace Nova a všech běžců z naší lesní smečky pomůžeme. Pojďme si ji představit.

 

Michalka je jedenáctiletá holčička nesmírně empatická, veselá a chytrá. Číst se naučila sama ve 4 letech. Bohužel start jejího života nebyl nejjednodušší. Michalka se narodila předčasně ve 28. týdnu těhotenství a nevhodně vedeným porodem se přihodilo, že při kontrole sono-hlavičky, ještě v inkubátoru, zjistili cysty v mozku. Poté se rozjel kolotoč se cvičením, časté pobyty v nemocnici, záněty ledvin a močových cest, reflux v močových cestách, nedýchání, laryngit a záchvaty. V prvním roce ji byla diagnostikována DMO kvadrupareza.

„Díky Michalce celý život překonávám nejrůznější překážky. Začala jsem lézt na vysoké rozhledny, vrhla jsem se na lyžování, i když jsem z toho dříve měla strach. Zkrátka mě Michalka žene neustále dopředu,” prozradila nám Michalky maminka.

Celý její život provází cvičení a rehabilitace, hiporehabilitace a jiné metody k udržení pohybu a zlepšování se. Vždy se o kus posune po nějakém intenzivním rehabilitování a je dobré to udržovat, protože je i často nemocná a nemoc jí vrátí vždy o kus zpět, tak ty pokroky jsou velmi zasloužené.

Michalka si ráda čte, hraje s panenkami, dokonce tančila na pódiu s baletkami, v zimním období jezdí na monoski, zkoušela i brusle na led, ráda plave (s rukávkami), ráda jezdí na kole-v závěsu a teď má nově kolo tricykl na kterém nás dost prohání, doma na sucho posiluje a trénuje na handbike-trenažéru a ráda dělá věci, jako její o pět let starší sestra.

V rámci Běhej lesy budeme pomáhat Michalce vybírat pomocné kačky na mechanický vozík v hodnotě 94 000 Kč. Tak, co, budeš král/královna a pomůžeš Michalce? Číslo si ulov zde!

  

 

Děkujeme, že pomáháte!

Pokud se chcete zapojit a přispět jakoukoliv finanční částku Michalce na účet:

Číslo účtu: 4228732329/0800

VS: 1052021

www.nadacenova.cz

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Sportisimo
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko