Newsletter

Ekologie na prvním místě. Co nás čeká v roce 2021?

23.11.2020   
Foto

Příroda je nedílnou součástí našich závodů. Běháme na čerstvém vzduchu, z velké části po měkkém povrchu, obklopeni hlubokými lesy, loukami, krásnými scenériemi. Snažíme se o přírodu starat stejně jako o závodníky, tedy s největší péčí. Přiložíme přírodě pomocné tlapy i v sezoně 2021?

Každý parťák = zasazený strom

Nestůj jako kůl v plotě, pojď se radši stát nově zasazeným stromem. A jak? V roce 2015, kdy se závody uskutečnily poprvé, jsme se zavázali, že za každého závodníka společně s Lesy České republiky vysadíme 1 strom. Doposud tak v našich lesích díky tomu přibylo více než 64 000 stromů. Tak šup, ať nám lesy rostou jako houby po dešti!

  

Třídění a minimalizace odpadu

Naši smečku vedeme nejen ke zdravému pohybu v přírodě, ale díky podpoře našeho hlavního partnera Generali Investments CEE i k zodpovědnému třídění odpadu. Každý rok se právě díky Generali Investments vytřídí až 2 tuny odpadu.

Usilovně se snažíme o snížení produkce jednorázového odpadu na závodech. Pokud jsi s námi běžel už letos, tak víš, že žádných nepotřebných jednorázových brožur, letáků či zvlášť vytisklých lístků do šatny se od nás nedočkáš.Vše jde totiž rovnou odtrhnout ze startovního čísla. Na závod nemusíš v brlohu ani nic tisknout, stačí přijít s QR kódem nebo potvrzením v telefonu.

Jednorázovým kelímkům v lese odzvonilo

Na ekologii v rámci občerstvení na závodech jsme mysleli už dlouho. Samozřejmostí je možnost načerpat si v zázemí vodu z velkokapacitních nádrží. Novinkou sezony 2020 jsou tzv. speedcupy, které vznikly ve spolupráci s Generali Investments CEE a Dr.Max. Tento kelímek z termoplastického polyuretanu je možné během okamžiku sbalit do kapsy, tlapky, či praktickým poutkem zavěsit na batoh. Váží navíc pouhých 10 gramů a zůstane ti už napořád. V roce 2020 se nám podařilo nahradit přes 100 000 jednorázových kelímků speedcupy. Běhej lesy se tak řadí k prvním hromadným akcím, které se takhle razantně zbavují všech jednorázových kelímků. I v příští sezoně se speedcupy budeme pokračovat. Pokud tedy ještě nemáš svůj z letošního roku nebo jinou nádobu na pití, doporučujeme ti si speedcup přihodit k objednávce. 

                        

 

Plogging 

O ploggingu už jsi možná z lesa něco zaslechl. Je to spojení běhu a sbírání odpadků. A my i v další sezoně chceme zorganizovat plogging výběhy, a umožnit tak celé tlupě běžců uklidit si v lese a ještě při tom udělat něco pro své zdraví. A jak takový plogging výběh vypadá? Mrkni na video.

Spolujízdy

Chápeme, že většina závodů seriálu se koná mimo dosah pravidelné hromadné dopravy, přesto je možné se do zázemí vždy hromadnou dopravou dostat. Pokud to bude možné, využívej ji. Když přesto do zázemí pojedeš vlastním vozidlem, nabídni volná místa spolujízdou, kterou spustíme ke každému závodu na facebookové události akce, pokud již bude normální režim a vládní opatření to budou dovolovat.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Sportisimo
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko