Král a Královna Jizerek 2020 tě zvou do stopy 54. ČEZ Jizerské 50

2.11.2020   
Foto

Před dvěma měsíci jsme vyběhli na Běhej lesy Jizerská a za čtvrt toku nás čeká nazutí běžek na ČEZ Jizerské 50. Tyto dvě akce ale nemají společné jen místo konání a pořadatelský tým. Především je spojuje vášeň a zápal každého pro sport. A ti nejlepší  z obou závodů mohou již tradičně zabojovat o prestižní titul Krále a Královny Jizerek. 

Rok 2020 už jména nejvšetranějšího sportovce a sportovkyně zná. Jizerským horám nyní kralují Michal Sedláček a Lenka Gregorová, kteří zvládli skvělým výkonem zdolat Jizerskou 50 jak na běžkách, tak po svých. Jejich příběhy jsou velmi inspirativní.

Oba začali se sportem již v raném dětství. „Sportuji už od svých 6 let a během té doby jsem vystřídal několik sportů. Jako každý kluk u nás jsem hrál v létě fotbal a v zimě hokej,” popisuje svou cestu ke sportovní vášni Michal. To Lenka začala již o rok dříve tréninky v SK Ski (tehdy TJ Ještěd Liberec), kde získala běžkařské návyky a tento sport si zamilovala.

Jak dosáhnout univerzálnosti ve sportu? Každý má recept svůj a tréninkový režim trochu rozdílný. Lenka běhá celý rok a na běžky se vydává, když napadne sníh. Její režim se také podřizuje trochu rodině, protože je již zasloužilá maminka. Naštěstí v rodině jsou velmi vstřícní, a tak si Lenka mohla natrénovat natolik, aby se stala Královnou Jizerek. Michal na běžky trénuje i když sníh na horách neleží, a to na dobře známých kolečkových lyžích. K tomu připojuje také cyklistiku a ostrý trénink na běh začíná zkraje jara.

Král i Královna shodně označili závody zimní i letní Jizerské slovem výzva. Pokud máš i ty rád výzvy a chceš zabojovat v roce 2021 o prestižní titul Krále a Královny Jizerek, přihlas se na 54. ČEZ Jizerskou 50. Více informací najdeš na webu jiz50.cz.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko