Příběhy Nadace Nova: Celkem jsme vybrali 834 954 Kč!

20.10.2020   
Foto

Jak už asi víš, Běhej lesy nepomáhají jen běžcům zamilovat se do pohybu a přírody, ale také těm, kteří takové štěstí neměli a po svých volně v lesích běhat nemohou. Jsou to děti s problémy pohybového aparátu a jejich rodiny, které se o ně poctivě starají. Díky Nadaci Nova, našim partnerům a všem lesním parťákům jsme je mohli poznat a pomoci krásnou částkou 834 954 Kč.

První závod sezony na Vysočině proběhl ve znamení pomoci Kubíčkovi. Kubíček je desetiletý nedonošený chlapec, který již od narození trpí mozkovou obrnou, epilepsií a těžkou mentální retardací. Pomohli jsme mu společně částkou 91 806 Kč. Kubova rodina ji využije hlavně na rehabilitace. Životní moto rodinky je: „Nemám na růžích ustláno!“


 

V Lednici jsme spojili síly na podporu Tomíka trpící vývojovým onemocněním mozku a kombinovaným postižením. Na Tomíkovu neurorehabilitaci jsme vybrali krásných 100 423 Kč. Tomík se řídí heslem: „Když nemůžeš, přidej víc!“

                                                     

Do sluncem zalitého Slavkovského lesa za námi přijela také rodinka Honzíka, který v životě prostě „nezastavuje“, i když mu kvůli krvácení do mozku po porodu vznikl hydrocefalus, a aby mohl dál žít, byl mu implantován speciální VP-shunt a během prvních tří let života musel podstoupit pěti revizím, které zanechaly následky na fyzickém i mentálním vývoji. 75 889 vybraných kaček poputuje na Honzíkovy neurorehabilitace.

                                       

Naší první slečnu jsme podpořili v Brdech. Byla to statečná Eliška bojující od 1,5 roku s dětskou mozkovou obrnou. Elišky rodinka se v životě „jen tak nedá“, a proto 104 220 Kč vloží na nákup nových vozíků a speciální rehabilitaci.

                              

V Beskydech se nejvíc fandilo a pomáhalo malé Karolínce s diagnostikovanou dětskou mozkovou obrnou, která ale s celou rodinou jde „životu vpřed“. Díky všem pomocným tlapkám se podařilo vybrat 93 547 Kč. Částka Káje umožní pobyt v moderním neurorehabilitačním centru Arcada.

Z Beskyd naše pomoc zamířila ke gotickému hradu Karlštejn přímo k Aničče řídící se heslem: „Co neujdu, to přelezu.“ Anička  trpí hypotonií, lehce nedovyvinutou kyčlí i spastickou kvadruplegickou mozkovou obrnou. Její rodina proto neuvěřitelných 140 252 Kč využije hlavně na intenzivní neurorehabilitace s ergoterapií, logopedií a robotickým přístrojem sloužícím k nácviku chůze.

V kouzelných Jizerských horách jsme neobdivovali jen běžce slavné padesátky, ale i Karolínku s vrozenou vadou nožiček, kterou jsme podpořili 165 645 Kč. Karolínce peníze umožní pobyt na intenzivní neurorehabilitační klinice. Rodinka Káji míří totiž vždy „Společně do cíle!“

Na posledním závodě jsme si posvítili i na veselou Barušku, jejíž rodinka má jasno: „Život bez překážek je pro ty slabý!“ Barušce se začalo projevovat značné vývojové zpoždění i zrakový hendikep spojený s později diagnostikovaným poškozením určitých nervových drah v mozku. Barušce nejvíce pomáhá hipoterapie a neurorehabilitace. Právě na to bude využita částka 63 172 Kč.

 

Mrkni také na naše video, kde jsou všechny naše rodiny a také odvážní běžci, kteří "nesli" motivační ceduli s životním motem každé rodiny.
Děkujeme všem za pomoc!

 

 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko