#rozdychejto: Jak jsme společně rozdýchali sezonu?

22.9.2020   
Foto

Sezona je u konce a s ní i naše charitativní aktivita #rozdychejto, díky které jsme společně s Generali Investments rozdali radost a celkem 1 000 000 Kč v 8 regionálních nemocnicích a vyslali na tratě našich závodů 328 zdravotníků úplně zdarma. Pojďme na to hodit očko.

Jak to celé začalo?

V dubnu jsme začali nejdříve s výzvou #rozdychejto, do které se zapojilo 1284 běžců a sportovců a během 18 dní nadýchalo do svých plic sportovními výkony neuvěřitelných 3 852 000 litrů vzduchu a přispělo krásnou částkou 259 450 Kč. Peníze původně měly putovat jen do 4 nemocnicí v regionech našich závodů.

1 000 000 kaček do 8 nemocnic

Pomocná částka byla nakonec několikanásobně větší a to díky dobrému srdci a finanční podpoře našeho partnera Generali Investments, který nakonec částku navýšil na neuvěřitelných 1 000 000 Kč, aby mohly peníze pomoci hned ve všech 8 regionech našich závodů. 

   

„Jsme moc rádi, že jsme se mohli zapojit do projektu, který pomáhá tam, kde je to nejvíce potřeba. V Generali Investments CEE nám záleží na aktuální situaci a hledáme cesty, jak se aktivně zapojit a ideálně pomoci," vysvětluje generální ředitel Generali Investments CEE Josef Beneš.

Peníze sloužily hlavně k nákupu plicních ventilátorů do nemocnic. „Po jednání se zdravotníky víme, že právě nové ventilátory jsou pro ně největší pomocí. Navíc je budou aktivně využívat i v době po koronaviru,“ říká Jan Hejda za seriál Běhej lesy.


 

Pouze u pomoci nemocnicím to nezůstalo

Protože se podařilo nemocnice rozdýchat, rozhodli jsme se společně s Generali Investments samotný zdravotnický personál rozběhat. Všem zdravotníkům jsme proto nabízeli startovné na naše závody seriálu zdarma. „Chtěli jsme, aby po týdnech extrémního nasazení přišli členové zdravotnického personálu na jiné myšlenky a dostali možnost se doslova vyvětrat na čerstvém vzduchu. Mohli se tak s námi proběhnout nebo projít např. po trasách kolem gotického hradu Karlštejn, po vrcholcích Beskyd na Bílé nebo pohádkovým Slavkovským lesem u Mariánských lázní,“ doplňuje Hejda.

Odměnou bylo zdravotníkům nejen startovné zdarma, ale také například čelenka a další pozornost od partnerů a pořadatelů Běhej lesy. Tu největší pomoc ale věnuje Generali Investments, která finančně nemocnicím v projektu s Běhej lesy pomůže více než milionem korun. „Touto akcí jsme chtěli poděkovat celému zdravotnickému personálu, a to nejen za to, jak zvládají boj s koronavirem, ale za všechno, co pro naši společnost desítky let dělají. Zaslouží si náš obdiv,“ uzavírá Beneš.

328 zdravotníků zdarma na tratích Běhej lesy

Nakonec vyběhlo 328 zdravotníků. Zájem byl tedy velký. „Máme z toho obrovskou radost, na každém závodě jsme měli zdravotníků celou řadu a rádi jsme se o ně starali“ popisuje Hejda.

 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko