Investice nejsou jen o financích, ale i o pomoci druhým

1.9.2020   
Foto

Generali Investments CEE je na poli charity, nadační činnosti a pomoci druhým velmi aktivní. Předseda představenstva a generální ředitel společnosti Josef Beneš si totiž dobře uvědomuje, že jeho profese není jen o financích, ale i o pomoci druhým.

Generali Investments CEE tak začala postupně pomáhat Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, Dennímu stacionáři AKORD, Nadaci Leontinka, Dětskému centru Paprsek 

a Nadaci Jakuba Voráčka. „Naše pomoc má smysluplný a pozitivní dopad, to je pro nás zásadní a zároveň nás to motivuje, abychom v charitativní práci pokračovali i nadále,“ říká Josef Beneš. Sám Výboru dobré vůle nepomáhá jen prostřednictvím své profese, ale také svými zkušenostmi – již patnáctým rokem sedí v jeho správní radě. „Za tu dobu jsem s chodem nadace spojen i osobně. Čas v ní mi ukázal, že jde o velmi kvalitní instituci prověřenou časem.“

Podobně osobní zapojení zafungovalo také u ostatních nadací. „Není to nic tajného, nemáme žádná složitá výběrová řízení ani nevynakládáme žádnou detektivní práci, abychom zjistili, že je daná nadace dobrá. Vše si ověřujeme za chodu, v praxi. I proto se snažíme o dlouhodobou spolupráci – ta se nám vždy skvěle osvědčila,“ má jasno Beneš.

Vedle pomoci potřebným se Generali Investments CEE angažuje také v ochraně životního prostředí a boji proti změnám klimatu. V roce 2014 přijala skupinovou environmentální politiku a od té doby se zapojuje do projektů, které s touto oblastí úzce souvisí. „Jako konkrétní ukázku našich aktivit bych zmínil třídění odpadu v rámci běžeckého seriálu Běhej lesy. Od loňského roku, kdy jsme projekt spustili, se nám podařilo vytřídit už více než 14 tun odpadu a zamezit plastům v zázemí akce. A těch nápadů a hlavně realizací je více,“ dodává generální ředitel, sám velký zastánce zdravého životního stylu, vášnivý cyklista i volejbalista. 

„Velmi dobře si uvědomujeme, co všechno klimatické změny přináší – a že každý, ať už jde o jednotlivce, anebo o firmu, může přispět svým dílem k tomu, aby se s životním prostředím a přírodními zdroji zacházelo podstatně šetrněji. Jde o celý řetězec činností, od třídění odpadu až po to, u koho nakupujete či jaké si vybíráte dodavatele služeb. V případě Generali Investments jako investiční společnosti se péče o životní prostředí promítá i do toho, jaká odvětví svými investicemi podporujeme,“ uzavírá Josef Beneš.   

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko