Co tě čeká na trase Běhej lesy Karlštejn?

9.8.2020   
Foto

Do oblasti římského císaře Karla IV. si zaběhneme už v sobotu 15.8. Buď král, Běhej lesy a pojď s námi hodit očko na všechny trasy oblíbeného závodu Běhej lesy Karlštejn!

Startovat budeme z louky u Bubovic. Část závodníků zaparkuje přímo u zázemí, zbytek na letišti a dopravu do zázemí bude zajišťovat autobusová kyvadlová doprava. Více o dopravě a parkování najdeš zde.

Krátká trasa 13 km

Účastníky krátké trasy čeká přibližně až do 4.kilometru převážně klesání. Od 3. kilometru zpozorni, od 3,2 do 3,5.kilometru se můžeš totiž kochat výhledem na hrad Karlštejn. Na 4. kilometru se poprvé občerstvíš. Na 5. kilometru, kdy je lom Malá Amerika na dosah ruky, se trasa táhne dál směrem k ještě "větším" dobrodružstvím. 

Zhruba okolo 6. kilometru se poběží také aktivním lomem nedaleko lomů Malá a Velká Amerika, který je ale na rozdíl od nich v provozu a probíhají v něm ve všední dny dělnické práce. Pak už se bude probíhat okolo lomu Velká Amerika. Než ho však prozkoumáme zevnitř, občerstvíme se na 7. kilometru.

Pak už se konečně dočkáme a vběhneme do tohoto běžně nepřístupného lomu. Otočíme to na zhruba 8,5.kilometru a vrátíme se z lomu zpět. Po cestě zpět do zázemí obíháme Velkou Ameriku, lom Mexiko i Malou Ameriku.

  

Dlouhá trasa 19 km

Dlouhá trasa vezme závodníky okolo lomu Malá Amerika již na 1.kilometru a do Velké Ameriky se bude vbíhat po 3. kilometru. Po výběhu z lomu ti možná vyschne v krku, proto tu pro tebe máme první občerstvovačku na zhruba 5.kilometru.

Hned pak se poběží do obce Mořina. Za Mořinou tě čeká chládek v lese. Na přibližně 9. kilometru se znovu občerstvíš. Lesem jako správná lesní smečka pokračuješ až k největšímu lákadlu sobotního závodu - k hradu Karlštejn. Nejdříve tedy k vyhlídce na tento gotický skvost na zhruba 11,6. kilometru a o kilometr později okolo něj i proběhneš.

Dále se poběží od hradu údolím pod Kněží horou podél Budňanského potoku k památnému Dubu u dvou bratří. Je vysoký 17 metrů, obvod kmene činí 492 cm a jeho stáří se odhaduje na 350 let. Podle pověsti se pod tímto stromem dělilo o lup sedm bratří loupežníků. Hned za ním tě čeká další občerstvovačka. Ťapkáme dál po Svatojakubské cestě a NS Karlštejn okolo Královy studánky, Kubrychtovy boudy nedaleko Bubovických vodopádů krásným lesem Národní přírodní rezervace Karlštejn zpět do cíle.

   

VoltaRUN

Chybět nebude samozřejmě ani letošní novinka VoltaRUN, kterým na závodě podpoříme hendikepovanou Aničku. Trasa činí necelé 4 kilometry a můžeš se těšit na oblíbený fotopoint, okruh okolo Malé Ameriky a krásné lesy Národní přírodní rezervace Karlštejn.

 Na detailní profil tras mrkni zde.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko