Newsletter

Běhej lesy ještě více v souladu s přírodou: Končíme s jednorázovými kelímky! Co je nahradí?

23.5.2020   
Foto

Taky ti tak trhá srdce používat jednorázové neekologické kelímky? Snažíš se minimalizovat odpad a na závodech i jinde šetřit přírodu? Tak to tě určitě potěší, že letošní novinkou na našich závodech jsou praktické speedcupy, které stejně jako my myslí na přírodu.

Během jedné sezony na všech občerstvovačkách využíváme až 100 tisíc kelímků. To je dost vysoké číslo, že? A proto jsme se rozhodli s tím něco udělat. Představujeme ti naše nové speedcupy!

Co o této novince potřebuješ vědět?

  • První polovina přihlášených na každý náš závod dostane kelímek zdarma jako dárek při registraci. Jak poznáš, že jsi stále v první polovině? Napíšeme ti e-mail a uvidíš to i ve startovní listině, kde bude vyznačen symbol kelímku, u každého, kdo ho od nás dostane zdarma. Kelímek pak dostaneš se startovním balíčkem.
  • Druhá polovina přihlášených bude mít možnost si kelímek koupit za 50 Kč na registracích přímo před závodem. Doporučujeme si kelímek zakoupit, protože ti při běhu nejspíš vyschne v krku a budeš mít žízeň.

  • Mysli na to, protože občerstvovačky díky tomu budou mít trochu jiný režim. Přiběhneš, naši brigádníci ti do vlastního speedcupu nalijí pití, vypiješ, bereš speedcup s sebou a běžíš dál. Samozřejmostí bude, že ti naši brigádníci nalejí trochu vody předtím, aby sis mohl kelímek vypláchnout.

  • Nikde se nebudou válet kelímky,  o které bys zakopával a v okolí občerstvovaček si tak budeš moci vychutnat čisté přírodní prostředí bez odpadu.

  • Kelímek váží přesně 10 gramů, žádné velké zátěže při běhu se tedy bát nemusíš.

  • Kelímky jsou vyrobené z termoplastického polyuretanu, díky kterému je možné je během okamžiku sbalit do kapsy či praktickým poutkem zavěsit na batoh, stejně tak si poradí jak s ledovými, tak i s teplými tekutinami do 60 stupňů. 

  • Kelímky vznikly ve spolupráci s našimi partnery Generali Investments CEE a Dr.Max, bez kterých bychom se při realizaci neobešli. Děkujeme!

Rozhodli jsme se už nemít žádné jednorázové kelímky na našich závodech. Proč? Použiješ je jednou a vyhodíš. Ani papírové kelímky nejsou úplnou spásou pro přírodu. Většina papírových kelímků má v sobě vrstvu, kvůli které jsou nerecyklovatelné. Speedcup si můžeš nechat, využívat i na jiných závodech, pít z něj a připomínat si atmosféru závodu i z pohodlí domova nebo třeba na výletě v horách.

Běžně se cena těchto speedcupů pohybuje kolem 200 Kč, když se na závody Běhej lesy přihlásíš dostatečně rychle, budeš ho mít zdarma. A pokud to nestihneš v první půlce, stále si ho můžeš opatřit za čtvrtinovou cenu!

Jsme jedna z prvních hromadných akcí, která se takhle razantně zbavuje všech jednorázových kelímků. A věříme, že další sportovní podniky budou brzy následovat a společně dáme sbohem jednorázovému odpadu. 

Věříme, že nás v tomto hnutí za nenarušenou přírodou podpoříš, a že si tak všichni na našich závodech užijeme nejen radost z pohybu!

    

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Sportisimo
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko