Tipy na výlet v okolí Bílé

6.8.2019   
Foto

Běhej lesy nemusí být jen o závodění. Vezmi děti a vyraz s nimi na víkend strávený v přírodě. V sobotu si mohou zaběhnout Dětský závod Dr.Max a pohrát si v Úschovně dětí od Lesů ČR. A pak s nimi můžeš podniknout nějaký pěkný výlet po okolí. Chceš pár tipů, co nevynechat?

Ať už přijedeš s dětmi nebo bez nich, zaručeně se společně budete bavit. Valašský region je připraven na všechno! S dětmi můžeš zamířit do Dětského letního a lanového parku hned v Bílé, stačí přejít silnici. V Bílé můžeš vidět i původní divokou zvěř, místní mufloni se nechají od návštěvníků i nakrmit! Pro zájemce o krásný výhled na Beskydy se nabízí výšlap na Lysou horu. Za poznáním vyraz po naučné stezce Radegast.

  • Dětský letní a lanový park Bílá

Tento park nabízí velké množství aktivit. Dítka tu můžou vyzkoušet například vzduchovou trampolínu, minigolf, aquazorbing, rodinná šlapací auta a spoustu dalších. Areál navíc leží v bezprostřední blízkosti lyžařského areálu Bílá, kde se nachází zázemí závodu.

  • Obora Bílá

Přímo v Bílé můžete s rodinou navštívit oboru u loveckého zámečku, kde jsou k vidění divoká prasata, mufloni, jeleni, daňci a srnky. Samotný lovecký zámeček také stojí za pozornost. Dřevěná stavba s šindelovou střechou patří mezi kulturní památky.

  • Výšlap na Lysou horu

Nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd (1323 m. n. m.) uvidíš hned po výjezdu lanovkou při startu závodu, ale určitě stojí za vyšlápnutí. Při krásném počasí, v které všichni doufáme, si neskutečný pohled do kraje rozhodně užiješ.

  • Radegast

Pohanský bůžek Radegast byl místními uctíván coby bůh hojnosti. V Beskydech se můžete vydat po naučné stezce Radegast k jeho ikonické soše a dozvědět se cestou plno dalších informací. Stezka začíná na Pustevnách a měří zhruba 4,5 km.

 

Závody dospělých už mají svou kapacitu naplněnou. Na Dětské závody Dr.Max ale ještě pár volných registrací je. Své děti můžeš do středeční půlnoci přihlásit online zde. V omezeném množství budou dětské registrace možné i na místě.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko