Newsletter

Netradiční rozlučka se svobodou: Jitka se loučila na Běhej lesy Lednice

7.5.2019   
Foto

Běh není jen o fyzické kondici, o nejlepších výkonech nebo překonávání rekordů. Běhání dokáže často spojovat, vytvářet přátelství, a nebo díky běhu můžete prožít nejdůležitější životní okamžiky, jako se to stalo v Lednicko-valtickém areálu budoucí nevěstě Jitce.

Tereza, Neža, Tereza a Janža se rozhodly pro svou kamarádku Jitku uspořádat rozlučku se svobodou, na kterou bude budoucí nevěsta vzpomínat celý život. A jak jinak potěšit milovnici sportu než loučením se svobodou „v běhu“.

Volba padla na úvodní letošní zastávku běžecké série Běhej lesy v Lednici. S originálním nápadem loučení přišla samotná budoucí nevěsta a to se jejím kamarádkám zamlouvalo. „Jitka je sportovkyně a i hodně jejích kamarádek se taky baví sportem. Myslím, že je to skvělý nápad, jak se se svobodou rozloučit i jiným způsobem než jenom alkoholem,“ vysvětlila Tereza, jedna z organizátorek rozlučky.

A jak to všechno začalo?  Tereza se na začátku roku přihlásila na všechny zastávky běžecké série Běhej lesy a oslovila také svou kamarádku Jitku. „Napsala jsem i nevěstě, jestli se nechce na nějaký závod přidat, no a skončilo to takhle,“ popisuje s úsměvem Tereza.

Jitka během svého cestovatelského života poznala řadu přátel v zahraničí, to ale pro její kamarádky nebyl problém. Budoucím družičkám se podařilo zkontaktovat Jitčiny kamarádky z celé Evropy, které se rozhodly do Čech dorazit. „Celá rozlučka byla naplánovaná jako víkendová akce, jsme totiž rozběhnuté po celé Evropě. Kromě kamarádek z dětství, které přijely z různých koutů Česka i ze zahraničí, byly na rozlučce i 3 Slovinky – jedna přijela z Dánska, druhá s nevěstou z Německa, kde momentálně žije a třetí ze Slovinska, kde momentálně žiju i já,“ popsala Tereza, zamotaný příběh mezinárodního přátelství.

„Myslím, že se všemi účastnicemi rozlučky má nevěsta trošku specifické přátelství z různých etap svého života. S některými se zná od dětství a vidí se s nimi párkrát do roka, kdy se třeba sejdou na půl cesty mezi městy, kde momentálně žijí. Velká část běžeckého osazenstva je právě ze Slovinska, kde je běh velkým koníčkem všech,“ popsala budoucí družička.

Z původně devítičlenné skupiny, vyběhla v Lednici nakonec pětičlenná, za to ale nepřehlédnutelná. Holky ve speciálních „předsvatebních“ kostýmech se vydaly na trasu. „Jako správná nevěsta samozřejmě musela mít speciální kostým – bílou sukýnku a v plánu byl i závoj, ten jsme ale nakonec radši nechaly doma. Družičky pak měly stejnou čelenku, náramek, šerpu a tetování na ruce s nápisem „Brides team“.

Z původního plánu, že se trasa nepoběží, ale půjde volným tempem, nakonec sešlo. Na budoucí nevěstu navíc kromě třináctikilometrové trasy čekala po cestě celá řada úkolů. „Odběhly jsme celý závod jen s menšími přestávkami. Například jsme si zatancovaly u cimbálky, nebo nevěstě připravily různé úkoly po cestě. Hledala dudlík v pohárcích s vodou, se kterým pak musela 2 km taky běžet,“ popisuje Tereza úsměvné chvilky na trati.

Nápad „běžecké“ rozlučky vyšel podle Terezy nad očekávání.  „Myslím, že jsme si to užily náramně. Před koncem závodu na nás ještě čekaly holky, co neběhaly, s dalšími úkoly pro nevěstu a samozřejmě slivovicí, se kterou se při čekání zahřívaly,“ popisuje Tereza.

Příběh Jitčiny rozlučky zakončuje Tereza hlavní myšlenkou celé akce. Díky Běhej lesy se celá parta znovu sešla doma v Čechách a připravila Jitce nezapomenutelné okamžiky.

 „Všechny jsme byly hlavně hodně rády, že jsme opravdu celý závod odběhly, v loňském roce totiž ani jedna z nás nevěnovala běžeckému tréninku moc pozornosti. Já jsem cestovala po Jižní Americe, další se přestěhovala do Dánska, jiná začala spravovat dům a sama nevěsta začínala se svým budoucím mužem nový život v Německu. Takže vlastně díky, že jsme s vámi mohli běhat, a příště dáme třeba i tu dvacítku,“ dodala Tereza s úsměvem.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Sportisimo
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko