Chceš se dobře připravit na Běhej lesy? Máme pro tebe 3 důležité tipy

4.4.2019   
Foto

Chceš co nejlépe natrénovat na závody Běhej lesy? Tak nezapomínej, že důležitou roli hraje i výživa. Poradíme ti, co pomůže tvému tréninku a výkonu, abys svůj závod zvládl na maximum!

1) Mysli na závod včas, i po stránce výživy

Datum závodu máš v kalendáři už dlouho. Počítáš s ním, těšíš se a chceš na něj natrénovat. Aby tvá příprava byla stoprocentní, nezapomeň po každém tréninku kvalitně regenerovat. Výrazně ti s tím pomůže regenerační nápoj Enervit Recovery Drink (dříve R2 Sport) nebo Enervit R1 Sport. Ten první se hodí po dlouhotrvajícím výkonu nad 90 minut, ten druhý zase po kratších, ale intenzivních trénincích. Proč je pro tebe trénink regenerace důležitá, se dočteš zde.

2) Připrav tělo na sport

Každý trénink má svůj smysl. Nachystal jsi na něj kvalitně svůj organizmus, abys dosáhl cíle? Nastartoval jsi všechny energetické systémy, ze kterých tělo bude čerpat energii pro sportovní výkon? To všechno dokáže Enervit PRE Sport – nízkoglykemické sacharidové želé, které vyřeší otázku, co jíst před sportem. Abys ses cítil syt, ale neměl plný žaludek, měl nastartované energetické systémy a mohl využívat veškerou dostupnou energii.

Pokud bys v době 2 hodin před startem snědl cokoli sladkého, „típl“ by sis tuky jako důležitý zdroj energie, navíc by se dostavila hypoglykémie jako reakce na rychlý nárůst krevního cukru (což je práce inzulinu). Suma sumárum – tvůj výkon by nebyl stoprocentní, o čemž se podrobně dočteš zde.

3) Doplňuj energii během tréninku

Stálý přísun energie při vytrvalostním sportu je klíčový, a to ze dvou důvodů. Objem sacharidových energetických zásob v organizmu je velmi omezený, přitom právě sacharidy hrají důležitou roli. Jde o dvakrát rychlejší zdroj energie než u tuků (což ti pomůže v případě potřeby zrychlení nebo náročných pasáží), a zároveň i pro spalování tuků jsou sacharidy potřeba.

Proto je důležité tělu sacharidy během sportu neustále dodávat, aby je mohlo využít pro váš výkon. Ideálním zdrojem je sportovní výživa, která obsahuje dobře vstřebatelné sacharidy a žádné látky, který by zatěžovaly tvou trávicí soustavu a zpomalovaly využití sacharidů (např. vláknina, tuky, bílkoviny). Na výběr máš z energetických tablet (Enervit GT Sport), gelů (Enervit Gel), koncentrátů (Enervit Liquid Gel), tyčinek (například Enervit Competition Bar) nebo energetického nápoje Enervit Maltodextrin Fructose.

Chceš-li od svého těla sportovní výkony, mysli na to, že mu musíš něco i dát a vytvořit organizmu adekvátní podmínky. Sportovní výživa Enervit má s vytrvalostními sporty téměř 50letou zkušenost a funguje na principu lidské fyziologie. Sám poznáš, jak pomůže sportovat lépe tobě.

Připravit na závod se můžeš díky výživovým plánům na míru podle předpokládané doby trvání výkonu, nebo máš možnost koupit Enervit na stánku přímo na závodech. Sportuj lépe s Enervitem – třeba i díky know-how, které najdeš v brožurce Sportuj lépe!

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko