Newsletter

Horolezec Grabmüller se chystá po zdolání Koruny světa na Jizerskou 50 RUN

15.8.2018   
Foto

Jako pátý Čech v historii pokořil nejvyšší vrcholy všech kontinentů a zdolal tzv. Korunu světa. Horolezce Ivo Grabmüllera ale poslední výstup na Mt. Everest stál mnoho sil a také zdraví. Došel mu kyslík a omrzly všechny prsty na pravé ruce. Léčba ale probíhá nadějně, a tak se s námi vypraví na nejkratší trať Jizerské 50 RUN.

 

Čtvrt roku poté, co vystoupal na vrchol nejvyšší hory světa, se postaví Ivo Grabmüller na start slavné Jizerské 50. Nebude to však ta zimní, ale její mladší letní sestra, ta běžecká, na které si zaběhne kratší trať na 12 km. "To je pro mě teď tak akorát. Ještě stále léčím prsty na ruce, takže tréninku moc nedávám," přiznává čtyřiapadesátiletý dobrodruh.
 
"Poslední výběhy mám jen na pár kilometrů a čas nic moc. Běhám kolem pěti minut na kilometr. Asi bych to zvládl rychleji, ale nechci to přehánět. Na RUN vyrazím s dcerou a oba si to jedeme hlavně užít," pokračuje ve vyprávění rodák z jižních Čech.
 
Pro něj bude největší změnou především prostředí. Vždyť Jizerské hory nabízejí nejvyšší vrcholy lehce přes 1 100 metrů. "A do této výšky ani během závodu nevyběhneme. Pro mě to skutečně bude hlavně o relaxu a kochání se místními lesy. Jizerky jsou moc krásné, těším se na ně," vysvětluje.
 
Hned za startem se navíc bude moci podívat na památník Expedice Peru 1970 a připomenout si příběh československých horolezců, kteří zahynuli pod horou Huascarán. "Jejich příběh je hodně silný. S Jizerskou 50 je spojený od nepaměti, je dobře, že si ho organizátoři i účastníci závodů stále připomínají," uzavírá Grabmüller a už se těší na start.

Ten proběhne v sobotu 25. srpna. Pokud chceš být u toho také, máš možnost, registrace na traťě 12, 23 km a dětské závody stále běží ZDE.
 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Sportisimo
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko