Kam vyrazit na výlet na Vysočině

27.6.2018   
Foto

Město máš na salámu, tak plánuješ, kam z něj utéct? A co takhle na Vysočinu? Vedle trailového závodu krásnými lesy Žďárských vrchů Vysočina nabízí širokou škálů dalších možností, kam po běhu vyrazit na výlet. Tak si připrav diář a piš si: 21. července Běhej lesy Vysočina - víkend v přírodě.

Vysočina dokáže uspokojit každého. Ať už vyrazíš s rodinou a malými liščaty, se svou drahou polovičkou nebo jako tlupa kamarádů, nudit se nebudeš. 

Co by šiškou dohodil, v Podlesí, je vesnička nabízející ubytování v pohádkových domečcích. Pokud se nechceš rovnou ubytovat v chaloupkách, v kterých bydlí například Rákosníček nebo Křemílek a Vochomůrka, můžeš si je prohlédnout zvenčí a udělat si tak malou procházku do dětství.

Ani rulové skalní útvary, které připomínají Čtyři palice (což jim také dalo jméno), neleží nijak daleko od zázemí závodu. Zdejší skály jsou využívány horolezci jako cvičné stěny, ale i zespodu je na ně krásný pohled. Procházka je tedy vhodná i pro ty, co se bojí výšek! Do oblasti přírodní rezervace vede modrá, žlutá a zelené turistická značka. 

Milovníci architektury a kulturních památek ocení výlet na Zelenou horu. Barokně gotický kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře od věhlasného stavitele Jana Blažeje Santiniho patří mezi památky UNESCO a v letní sezoně nabízí denně od 9 do 17 hodin komentované prohlídky.

Komu by nestačily rozhledy do krajiny během závodu, má možnost vybrat si z velkého množství rozhleden v celém širém okolí. Za zkoušku stojí například trojice rozhleden v oblasti Toulcových Maštalí severně od Milov – Terezka, Borůvka a Toulcova.

Žďárské vrchy nabízejí také několik naučných stezek pro milovníky přírody. Co takhle dozvědět se něco o původním pralese v okolí Žákovy hory, která stojí jen nedaleko od místa, kudy probíhá delší trasa závodu?

Na jakou jinou výstavu bychom mohli zvát? Komu by bylo lesa málo, může navštívit Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě. Až do října tam probíhá výstava, která se zaměřuje na zobrazení lesa v současném umění.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko