Tipy na výlet v okolí Kladské

15.6.2018   
Foto

Už se to nezadržitelně blíží! Slavkovský les zažije svou velkou premiéru už příští víkend. Pokud váháš nad přihláškou, přečti si naše tipy na výlet, celý region má opravdu co nabídnout a rozhodně se tam nebudeš po závodě nudit.  

Vybrali jsme pro tebe to nejlepší, co opravdu stojí za to vidět. Tak se nenech přemlouvat a registruj se zde. Startovná mizí a momentálně jich zbývá zhruba 180. 

Naučná stezka Kladskými rašeliništi

Naučnou stezku Kladská najdeš hned u zázemí závodu. Seznamuje s historií osady Kladská, faunou a flórou Slavkovského lesa a přírodní rezervací Kladské rašeliny. Kladská rašeliniště jsou ojedinělým souborem horských vrchovištních rašelinišť v nadmořských výškách od 800 do 930 m. Vyrazit můžeš rovnou od Loveckého zámečku na Kladské.

Mariánské Lázně

Na konci 18. století se nehostinné údolí Slavkovského lesa během několika let proměnilo v město parků, kolonád, půvabných pavilonů a vycházkových cest. Projdi se po kolonádách, popíjej vodu z minerálních pramenů, vychutnej si tradiční lázeňské oplatky. Procházku městečkem můžeš zakončit u zpívající fontány. Nad sjezdovkou u hotelu Panorama doporučujeme  také navštívit stejnojmennou rozhlednu. Nabídne ti krásný výhled třeba právě na trasy našeho závodu!

Svatošské skály

V Karlovarském žulovém masívu vznikl působením řeky Ohře chráněný přírodní výtvor Svatošské skály s množstvím skalních pilířů, hranolů a jehlanů. Skály zaujímají rozlohu 2 ha a svými tvary připomínají svatební procesí. Podle toho jsou i pojmenovány - směrem od visuté lávky přes Ohři po proudu řeky jsou to: Svatoš, Nevěsta s Ženichem, Páter, Svědkové, Muzikanti, Tchán, Tchyně a Zámek.


Rozhledna Bučina v D
oupovských horách

Přehlédnout nekonečnou zeleň lázeňského trojúhelníku můžeš i z opačné strany celého regionu. Rozhledna Bučina nedaleko obce Kyselka byla díky Vojenským lesům a statkům před dvěma roky opravena a po vykácení stromů, které překážely ve výhledu, opět nabízí unikátní výhledy na okolí Karlových Varů, údolí řeky Ohře, Doupovské i Krušné hory. Desetimetrovou kamennou rozhlednu zde nechal v roce 1880 postavit v nadmořské výšce 582 metrů známý místní rodák a podnikatel Heinrich Mattoni.

Národní přírodní rezervace Soos

Nedaleko Františkových Lázní leží národní přírodní rezervace Soos. Jedná se o rozsáhlé rašeliniště a slatiniště, kde vyvěrá velké množství minerálních pramenů a čistý oxid uhličitý v tzv. Mofetách - bahenních sopkách. Naučná stezka vede po dně vyschlého jezera, které mělo slanou (minerální) vodu.

Hrad a zámek Bečov nad Teplou

A kdo má rád historii, určitě by si neměl nechat ujít Bečov na Teplou. Udělej si výlet na jeden z nejzachovalejších českých hradů, který se může pyšnit unikátní památkou evropského významu - relikviářem sv. Maura, který se stářím a hodnotou blíží českým korunovačním klenotům. V Bečově můžeš mimo gotický hrad, renesanční palác a barokní zámek navšítívit také botanickou zahradu nebo muzea žehlení a praní a historických motocyklů a expozici hraček. 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko