Newsletter

Ke zdravému životnímu stylu patří i zajištění na budoucnost

12.6.2018   
Foto

Běhejte, abyste byli zdraví. Investujte, abyste si zajistili budoucnost. Kdo se chová zodpovědně ke svému tělu, měl by mít na mysli také svoji kondici finanční. Dnešní i budoucí. Ať již kvůli dětem, nebo své vlastní svobodě.

 

Češi investují málo, tvrdí média. Podle srovnání se zahraničím to ale není tak hrozné. Dokonce i finanční cíle jsou podobné.

Nejčastěji si vytváříme finanční rezervu pro děti

Podle odborníků společnosti Generali Investments CEE, která je partnerem našeho seriálu, lidé nejčastěji vytváří finanční rezervu pro děti. Na studia, nebo pro jejich start do samostatného života. Nejobvyklejší cílovou částkou je něco přes 300 tisíc. Odkládají si třeba 20 let po 1 nebo 1,5 tisíci měsíčně. Mohou si tak ušetřit spoustu starostí, až jejich dítě dospěje…

Finanční svoboda, rezerva a bydlení

I celosvětově patří investování pro děti k nejčastějším osobním finančním cílům. Vedle spoření na penzi a potřeby vytvořit si finanční rezervu. U nás se k tomu ještě přidává vlastní bydlení. Nájemních bytů je pomálu a navíc my Češi, Moravané a Slezané bydlíme raději ve svém.

Dlouhá doba zvyšuje efektivitu

Odborníci nezávisle na sobě doporučují, že nejlepším způsobem, jak se zajistit na budoucnost, je dlouhodobé investování. Buďto po malých částkách, které se nakumulují do většího balíku. Nebo jednorázově, ale s postupným rozpouštěním peněz do dynamických fondů. Jak to umožňují například unikátní programy PARTNER Invest Plus nebo Můj INVESTOR Plus od největší české investiční společnosti, s rozsáhlým mezinárodním zázemím Generali Investments CEE.

A jak bychom měli investovat? Nejlépe dlouhodobě. Vždyť každoroční zhodnocení vložených peněz o pouhá 2 % zvýší jejich objem za 10 let zhruba o čtvrtinu a za 20 dokonce o polovinu! A co když se v některých letech zadaří ještě lépe? Pak získáte ještě víc. Chce to jediné: neodkládejte investování. Začněte včas. Nejlépe ještě dnes.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Sportisimo
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko