Průvodce trasou Běhej Lesy Lednice

3.7.2015   
Foto

Běžecký seriál Běhej Lesy vás dostane na unikátní místa. Přesvědčit jste se mohli už při prvním závodě, který vás zavedl do lomu Velká Amerika. Po druhé to bude v krásách Lednicko-valtického areálu, památky zapsané na listině světového dědictví UNESCO, A bude to stát opravdu za to! Podívejte se na průvodce trasou, který jsme pro vás připravili. 

Zázemí a prostor startu a cíle se nachází přímo v Lednicko-valtickém areálu v blízkosti Spa Resortu Lednice. Po startu poběží téměř 7 kilometrů všichni závodníci společně. Trasy tentokrát nebudou tak náročné, takže si mohou závod zaběhnout úplní hobbíci. Celkové převýšení krátké trati je 122 metrů, na delší 22kilometrové trati 164 metrů. Povrch bude převážně po lesních a polních cestách, nečekají vás proto žádné velké překážky jako kořeny nebo kamení. Závod se dá tak zvládnout i v silničních botách.

  

Jakmile vyběhneme odpoledne z obce, hned po prvním kilometru zahneme k Národní přírodní památce - Lednickým rybíkům. Jako první spatříme Mlýnský rybník a poté se proběhneme po hrázi přímo mezi ním a Prostředním rybníkem. Poběžíme podél břehu až k první památce, Apollónovu chrámu.

  

Apollonův chrám se nachází na návrší Mlýnského rybníka na zhruba 5. kilometru obou tras. Zámeček vypadá jako vystřižený z romantické pohádky. Zdobí ho dórské sloupy, klasicistní zábradlí a točité schodiště. Narazíte tu na první mezičas a také první občerstvovací stanici. 

Napojeni a posilněni poběžíme jak jinak než lesem ke druhé pamětihodnosti. Mineme Nový dvůr.  Na empírovém statku je nejhezčí kruhová Rotunda uprostřed průčelí,v současnosti slouží objekt k chovu koní. U Nového dvora dojde k rozdělení tras.

 

Ti, kteří si zvolili delší trasu, poběží krásnou rovinatou oblastí v lesích a po loukách až budou na 12. kilometru odměněni pohledem na nádhernou kapli Sv.Huberta. Svatý Hubert je nejmladší stavba Lednicko-valtického areálu, byl postaven v roce 1855 a i když vypadá na první pohled goticky, tak se tak pouze „tváří“.

Poté vás čeká další nádherný zážitek, kdy se proběhnete přímo pod vítězným obloukem Rendez-vous. Rendez-vous , též zvaný Dianin chrám, je empírový zámeček a i když to na první pohled nevypadá, je poměrně mohutný a má tři poschodí. V patře se nachází dokonce sál, který dříve sloužil jako shromaždiště panstva. Hned po proběhnutí pod obloukem vás čeká na delší trase druhá občerstvovací stanice a mezičas. To už budete mít v nohách téměř 15 kilometrů. V tuto chvíli budete v nejvyšším bodě celé trasy (210 m n.m). 

  

Další krásnou památkou, kolem které se proběhnou už i běžci z 11kilometrové trasy, bude Chrám tří Grácií. Trasa závodu povede přímo přes samotný chrám, takže se proběhnete mezi sloupy s výhledy na sousoší tří Grácií, tedy trio antických bohyní: Athény, Afrodity a Artemis. Běžci z kratší trati budou mít za sebou 7,5 kilometru, ti z delší trasy 17,5 km. 

  

Na 19. kilometru delší trasy a 9. kilometru kratší trasy čeká na běžce poslední občerstvovací stanice a do cíle budou zbývat poslední kilometry. Limit na dokončení závodu na 11 km je v 18:00, pro delší 22kilometrovou trasu 18:30. Pozor si dejte na tři nebezpečná místa, která budou označena. Dvakrát budete přebíhat přes koleje. Na místě bude pořadatel, který zajistí bezpečný přeběh. U Tří Grácií bude nebezpečný úsek při seběhu k parkovišti. 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko