Lesů páni a Lesů paní: tihle čtyři byli nejlepší z více než 11 tisíc

27.9.2017   
Foto

Seriál Běhej lesy zná své nejlepší závodníky roku 2017. Na sedmi závodech v sedmi různých lokalitách bojovalo 11 614 závodníků, ale absolutními vítězi se mohli stát jen ti nejlepší. Na dlouhé trase se letos lesům kralovali Dušan Podroužek a Marcela Rambová, na kratší trase Zbyšek Lhota a Jana Grygarová. Pojďme si jejich úspěch trochu přiblížit!

Kdo s námi běhal pravidelně, jméno Dušana Podroužka už určitě dobře zná. Dušan si šel pro vítězství na dlouhé trati celkem na jistotu.  Čtyři z pěti závodů vyhrál, jen na Karlštejně byl druhý, a dohromady tak nasbíral 10 987 bodů.  Na trati strávil 6 hodin, 43 minut a 28 vteřin a uběhl 104 kilometrů. Letošním ročníkem Dušan proběhl průměrnou rychlostí 15,47 km za hodinu, tedy tempem 3:52 na kilometr. “Byl to skvělý rok, užil jsem si to, takže za rok zase”, nechal se slyšet na posledním závodě Běhej lesy. Aby si to taky neužil, když byl suverénně nejlepší!

Také Lesů paní Marcela Rambová zvítězila zaslouženě. Coby sedmeračka se zúčastnila všech závodů a ani jednou nechyběla na stupních vítězů. Čtyři závody vyhrála, dvakrát byla druhá a jednou třetí. Dohromady s námi naběhala 145 kilometrů za 11 hodin, 3 minuty a 25 vteřin v tempu 4:34 na kilometr, což jí přineslo 10 974 bodů a více než pětisetbodový náskok před druhou ženou. Do zpráv nám po posledním závodě napsala: “Chtěla jsem vám moc poděkovat za krásné závody. Perfektní organizaci, vybrané trasy a vůbec skvělou zábavu během závodu pro všechny účastníky i třeba čekající zbytek rodiny. I dcery a manžel se některých závodů účastnili a i od nich letí dík vám!!!” A my jsme rádi, že si to s celou rodinou užili!

Boj o titul Lesů pán na kratších tratích byl do poslední chvíle napínavý a až v lesích kolem Boletic se rozhodlo. Jen těsně (o pouhých 76 bodů) nakonec vítězství v seriálu urval Zbyšek Lhota před Danem Fialou. Na pěti závodech ze sedmi naběhal 61 km za 3 hodiny, 59 minut a 8 vteřin. Víte, že to je průměrná rychlost 15,31 km/h a tempo 3:55 na kilometr?

Lesů paní z kratších tratí se zaslouženě stala Jana Grygarová. Zúčastnila se pěti závodů, stejně jako Zbyšek Lhota chyběla na Bílé a v Lednici. Tři závody vyhrála a dvakrát byla druhá a to jí vyneslo 10 961 bodů. 61 km, kolik dohromady měřily její závody, odběhala v průměrném tempu 4:24 na kilometr. “Běžela jsem dle svých možností. Úplně na krev, a pak ještě zrychlit,” odhalila na Karlštejně svou strategii. Očividně to vyšlo!

Pro nejlepší závodníky jsme ve spolupráci s Lesy ČR připravili po vzoru golfových turnajů putovní sako. Každý rok se ozdobná výšivka rozroste o jména nových Lesů pánů. Těm letošním to v putovních kamizolkách slušelo. ;) Podívejte se sami na video z předávání.

 

 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko