Premiéra Běhej lesy v Boleticích. Šumavské kopce a romantický Špičák

16.9.2017   
Foto

Tohle si užil každý milovník trailového běhání. Kopce, lesy, trocha toho bláta a sem tam nějaká louže. Nový závod seriálu Běhej lesy Boletice dělal všechno, jen nenudil. Už první kopec kousek za startem dal závodníkům zabrat, přesto do cíle dobíhali s úsměvem.

Ještě aby ne, po doběhu bylo jasné, že zvládli i závěrečný díl celoroční série, která odstartovala v Brdech a přes pět různých destinací po celém Česku dorazila až sem, do Olšiny nedaleko Lipna. „Krásné zázemí, kolem kouzelná příroda. Jsme rádi, že jsme ve spolupráci s Lesy České republiky dokázali lidem ukázat další skvělou destinaci pro běh a našli pro ně způsob, jak s chutí sportovat v české přírodě,“ měl jasno David Douša z organizačního týmu.

I přes chladnější počasí a vytrvalý déšť se přihlásilo 895 běžců. Desítky z nich zvládly proběhnout všech sedm letošních závodů a staly se tzv. sedmeráky. „Pět běžců je dokonce šestnácteráky, protože nechyběli nikdy na žádném našem závodě,“ připomněl ještě Douša.

Obdiv si zaslouží všichni, kteří se na trať 13 nebo 20 kilometrů na jihu Čech vydali. Těmi úplně nejrychlejšími byli na delší distanci Dušan Podroužek s časem 1:16:01 hodiny a Barbora Kochová za 1:26:09 hodiny. Kratší trať ovládl suverénně Jan Macoun za 50:06 minuty a Tereza Chlupová s časem 58:07 minuty.

„Skvělý závod na krásném místě. Mně osobně chladnější počasí vyhovovalo, pro běh to bylo příjemné,“ měl jasno Podroužek, vítěz nejen dnešního závodu, ale také celé série Běhej lesy. „Byl to skvělý rok, užil jsem si to, takže za rok zase,“ dodal odhodlaně.

Seriál Běhej lesy v roce 2017 doběhal, ale již brzy zveřejní termíny pro ročník 2018, ve kterém chystá celkem osm závodů. Kde bude nový závod, zatím neprozradíme. Vše ale bude známo už v průběhu října, kdy odstartují registrace.

  • Výsledky ze závodu najdete ZDE.
  • Fotografie si můžete prohlédnout ZDE.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko