Proč si zaběhnout 23km trasu?

22.8.2017   
Foto

​Závod Jizerská 50 RUN potěší každého běžce. Ať už je to ten, který si nevěří tolik na velké kopce či trailové úseky, tak naopak i ten, co si rád zaběhne terénní půlmaraton v krásách Jizerských hor. Někteří běžci říkají, že trasa na 23 kilometrů je ze všech závodů konající se v rámci Jizerské 50 RUN ta nejhezčí. Proč si ji nenechat ujít? Přečtěte si článek!

 Atraktivní místa na trase

Hřebínek, tradiční místo pro občerstvování jak pro běžkaře při zimní Jizerské 50, tak i pro turisty, kteří se zde zastavují při svých výletech. Ikonická místa jsou i Stammelův kříž, U Buku či výběh na Olivetskou horu. Vyjet v zimě na Olivetskou horu je pro mnohé velká výzva. Ale zdolat ji na sklonku léta po svých? To teprve stojí za to!

Půlmaraton v jizerskohorských lesích

5 km, 10 km, 15 km. To jsou mety, kterých se snaží postupně dosáhnout všichni, pro které se běh postupně stává součástí jejich života. Ale půlmaraton, to je ta magická vzdálenost, kterou si dávají za cíl už opravdoví běžci. Budeš to mít o kousíček delší, ale zaběhnout si 23 km v prostředí Jizerských hor? Tomu by odolal málokdo.

Zlatá střední cesta

Je pro tebe 12 kilometrů denní chleba? Ale na ultramaratonských 50 kilometrů si ještě raději počkáš? Pak pro tebe 23kilometrová trasa bude to pravé ořechové.

Nádherné lesní úseky

Nádherné lesní úseky po měkkém povrchu tě čekají na novém úseku trasy. Za Vládní nezahneš k Melzerově pomníku, ale budeš pokračovat po naučné stezce Lesy Jizerských hor až k sedlu Maliníku. Naběhneš na krásnou měkkou cestu, která tě zavede až pod přehradu Černá Nisa. Na tomto místě tě také čeká občerstvovací stanice. Neméně krásný úsek tě čeká na krásné lesní cestičce směrem na Hřebínek, což je zhruba 13. - 15. kilometr trasy. 

Komfort na trase i v zázemí

Pro vás závodníky chceme ten největší komfort. O vaše občerstvení se postaráme na 23km trase celkem 5krát. Na Vládní (2,5.km), Pod Přehradou (4,5. km), poté opět na Vládní cestou zpět (20. km) a nakonec v cíli. Trasa pro vás bude značena barevnými fáborky nebo vám budou trasu ukazovat naši navigátoři. Nemusíte se bát, v Jizerských horách se neztratíte. Dbát budeme i na vaši bezpečnost, horská služba je ve střehu na trase i v zázemí, kdybyste náhodou potřebovali pomoci. V zázemí pak najdete vše, co potřebujete. Stánky s občerstvením, stánek s energetickou výživou od Enervitu, stánek s běžeckým oblečením a obuví od Endorphin Republic, nechat se můžete i zatejpovat či si pořídit běžeckou kolekci Běhej lesy. Využít můžete také úschovny zavazadel, omýt se v umývacích žlabech či se osprchovat. 

Jestli ještě pořád váháš s registrací, tak neotálej dlouho, čas na přihlášení se krátí. Registruj se ZDE!

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko