​Proč si zaběhnout 12km trasu na Jizerské 50 RUN?

18.8.2017   
Foto

Trasa 12 km je z celého seriálu Běhej lesy tou druhou nejjednodušší. Není úplně tak placatá jako v Lednici, ale potěší ty, kteří kopce až tolik nevyhledávají. Přesto vás čeká krásná příroda jizerskohorských lesů. Proč tu nechybět 2. září? Podívejte se, co vás na závodě čeká. Registrace na 12 a 23 km jsou stále otevřené. Přihlásit se můžete zde.

V PŘÍRODĚ A PŘESTO BEZ NÁROČNÝCH TRAILŮ

Chcete si zaběhat v přírodě, ale terén, náročné kopce či technické seběhy vás odrazují? Pak právě pro vás je 12km trasa závodu Jizerská 50 RUN. Tento závod je svoji náročností tím nejjednodušším z celého seriálu hned po trase v lednicko-valtickém areálu. Tentokrát vás nečekají náročné seběhy ani trailové úseky, ale štěrkové a perkové cesty či panely. Závod zvládnete v silniční obuvi.

V HORÁCH, ALE S MINIMEM KOPCŮ

Pokud rádi běháte v horské přírodě, ale kopcům až tolik neholdujete, nejkratší trasa závodu Jizerské 50 RUN by vás mohla potěšit. Co se týká převýšení, tak na 12 kilometrech nastoupáte 245 m, což je sice o trošku více než v Lednici, ale rozhodně méně než například v Brdech či na Bílé. Nečekají vás žádné velké krpály. Jakmile zvládnete táhlejší úvodní stoupání k Buku, tu nejnáročnější část trasy máte za sebou.

CHLÁDEK MEZI STROMY

V Jizerských horách vede trasa převážně mezi stromy v lese. Nečekají vás tedy žádné části přes rozlehlé louky, kde na vás bude pražit sluníčko. Horská teplota je navíc vždy o trošku nižší než v nížinatých oblastech a ve městech.

 

IKONICKÁ MÍSTA NA TRASE

Část tras všech závodů Jizerské 50 RUN se poběží po jizerskohorských naučných stezkách, mezi nejkrásnější úseky bude patřit několik stovek metrů kopírujících naučnou stezku Černá Nisa od Melzerova pomníčku směrem k občerstvovačce na rozcestí Pod přehradou. Poběžíte po měkké stezce linoucí se zeleným smrkovým lesem a určitě si tenhle úsek oblíbíte stejně jako my. Trasa vás povede také přes Stammelův kříž, který připomíná konec nejslavnějšího jizerskohorského pytláka Augustina Zenknera (přezdívaného Stammel). Lesníci Mieth a Neuwinger načapali pytláka, jak skolil jelena. Strhla se přestřelka, kdy byli postřeleni Mieth a Stammel. Pytlák nakonec svému zranění podlehl, ale Mieth přežil a se svou rodinou nechal postavit pomníček, aby tuto událost připomínal. Poté vás čeká část okolo přerady Černá Nisa. Při pozvolném stoupání k rozcestí Závory můžeme sledovat, jak se mezi stromy třpytí hladina bedřichovské přehrady. Trasa nás sice nezavede až přímo k vodní nádrži, ale oběhneme ji ze všech stran.

 KOMFORT NA TRASE I V ZÁZEMÍ

Pro vás závodníky chceme ten největší komfort. O vaše občerstvení se postaráme na 12km trase celkem čtyřikrát. Na Vládní (2,5.km), Pod Přehradou (4,5. km), poté opět na Vládní cestou zpět (8,5. km) a nakonec v cíli. Trasa pro vás bude značena barevnými fáborky nebo vám budou trasu ukazovat naši navigátoři. Nemusíte se bát, v Jizerských horách se neztratíte. Dbát budeme i na vaši bezpečnost, horská služba je ve střehu na trase i v zázemí, kdybyste náhodou potřebovali pomoci. V zázemí pak najdete vše, co potřebujete. Stánky s občerstvením, stánek s energetickou výživou od Enervitu, stánek s běžeckým oblečením a obuví od Endorphin Republic, nechat se můžete i zatejpovat či si pořídit běžeckou kolekci Běhej lesy. Využít můžete také úschovny zavazadel, omýt se v umývacích žlabech či sprchách.

Registrace na 12 a 23 km jsou stále otevřené. Přihlásit se můžete zde.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko