Běhej lesy Bílá doběhla do cíle: Lanovka a trailové dobrodružství po hraničním hřebeni

12.8.2017   
Foto

Že jste doběhli do cíle uprostřed startovního pole? Nevadí. I tak jste se mohli stát vítězi trailového závodu Běhej lesy Bílá. Netradiční intervalový způsob startu s nástupem na lanovku totiž každému počítal čas zvlášť.

A to nebylo všechno, čas se začínal počítat až poté, co jste z lanovky vystoupili. Netradiční způsob hodnocení nutil účastníky spěchat celou trasu. „Je to určitý způsob motivace, člověk nikdy nepoleví,“ přiznala v cíli vítězka delší trasy Marcela Rambová. Podobný názor měli i ostatní vítězové, Vít Ryška na 19 km a Filip Vabroušek s Lucií Vikartovskou z kratší vzdálenosti.

Na běžce čekala na trati celá řada dobrodružných míst, nechyběly trailové úseky, náročné výšlapy ani prudká klesání. Ti, kteří do cíle neměli tak naspěch se mohli kochat výhledy z hraničního hřebene, po kterém vedla většina trasy. Na české straně se otevíraly výhledy na Lysou horu a Smrk, na té slovenské další část Beskyd s Malou Fatrou. Navíc panovalo příjemné běžecké počasí, bez deště a kolem 20 stupňů Celsia.

Závod, který se tradičně konal ve spolupráci s Biskupskými lesy byl vyprodán již tři týdny dopředu. Na trať dospělých běhů vyrazilo 1 250 běžců, kratší trasy pro děti zvládlo přes 200 běžců. „To jen dokazuje, že s námi lidé rádi běhají. Máme z toho radost, děkujeme,“ řekl David Douša z organizačního týmu.

Opravdu díky, běžci, budeme se těšit na dalších dvou závodech letošní sezony, a to v sobotu 2. září na trati slavné Jizerské 50, kde si závodníci zaběhnou 12, 23 kilometrů nebo 50 kilometrů a v sobotu 16. září na Šumavě v Boleticích. „Oba závody budou stát za to, pro účastníky máme řadu překvapení. Stačí sledovat náš web nebo Facebook, registrace stále běží,“ pozval všechny David Douša za celý tým.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko