​Máte se na co těšit, Jizerská 50 RUN pozměňuje trasy

8.8.2017   
Foto

Melzerův pomníček, Maliník nebo Josefodolská přehrada, to jsou místa, na která letos běžce zavedou pozměněné trasy Jizerské 50 RUN. Změny v trasách umožní závodníkům vidět z Jizerských hor řadu nového.

Jizerská 50 RUN letos nabídne na svých trasách dosud neobjevená místa, po kterých se ještě neběželo.

12 km

Nejkratší z tratí letos nepoběží z Vládní k bedřichovské přehradě. Hráz přehrady je v rekonstrukci a my bychom byli neradi, kdyby tam některý z našich závodníků přišel k úhoně. Proto 12km trasa závodníky nově dovede k Melzerovu pomníku, který zde připomíná četníka Roberta Melzera. Od pomníčku vede trasa krásnou lesní cestou k rozcestníku Pod Přehradou, kde bude připravena občerstvovačka. Dále závodníci poběží k Stammelovu kříži, kde se napojí na původní trasu.

12 km

23 km

Běžci na 23 km poběží nejprve společně s 12km trasou. Nezahnou k Melzerovu pomníku, ale poběží dále po naučné stezce Lesy Jizerských hor až k sedlu Maliníku, kde se otočí. Po Naučné stezce Černá Nisa se dostanou k rozcestníku Pod přehradou, kde se budou moci občerstvit. Dál trasa pokračuje stejně jako kratší.

23 km

50 km

Aby se závodníci nemuseli proplétat mezi návštěvníky sklářské poutě na Kristiánově, ukážeme běžcům z královské trasy zase úplně nová místa. 50km trasa letos nově zavede závodníky k Josefodolské přehradě. Hned na stadionu zahne doprava přes velbloud a krásnými lesními cestami se přes silnici na Novou louku (tu pouze přeběhne) dostane k vodní nádrži Josefův důl, kterou oběhne ze severní části. Poté začne údolím Hlubokého potoka stoupat až k nejvyššímu místu trasy – Rozmezí (1000m. n. m.) a dále pokračuje po původní trase přes Knajpu až na Jizerku a poté zpět po Promenádní přes Smědavu k Tetřeví boudě. Kolem vyhlídky Krásná Máří trasa pokračuje na Hřebínek, Olivetskou horu a přes Vládní se vrátí zpět na stadion v Bedřichově. Letos budou nově přidány občerstvovačky na Hraniční, Smědavě a Tetřeví boudě, celkem tedy budete mít 11x možnost se občerstvit.

50 km

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko