Nejdůležitější info před závodem v Lednici!

14.6.2017   
Foto

Chystáš se na sobotní závod v Lednici? Přečti si, kde a kdy vyzvednout startovní číslo, na kolikátých kilometrech jsou občerstvovací stanice nebo co tě čeká za doprovodný program.

POZOR! Start závodu na 11 km rozdělen z důvodu propustnosti tras a komfortu běžců do 2 vln dle koridorů (viz. časový program níže). Hlídejte si svůj koridor pro zajištění správného změření času. Není možné startovat v jiném koridoru, než který je uveden na startovním čísle. Vstup do koridoru bude kontrolován pořadatelem.

Doprava a parkování

Nejlepší způsob, jak se dostat na Běhej lesy Lednice, je využít hromadné dopravy. Pokud se do Lednice vydáš autem, zde můžeš nabídnout spolujízdu. Informace o dopravě do Lednice najdeš tady, o parkování v Lednici tady. Apelujeme na všechny závodníky, aby na závod vyrazili včas s dostatečnou časovou rezervou.

Kdy a kam pro startovní číslo

KDY? v den závodu od 10:00 do 14:00 (děti do 12:00)

KAM? stan registrace v zázemí závodu (zámecký park Lednice, Jihomoravský kraj)

Změnu trasy (100 Kč) nebo převod registrace na jiného závodníka (200 Kč) můžeš učinit pouze do 13:00 hodin. Objednaná trička Běhej lesy si vyzvedneš na registraci, objednané Enervit balíčky ve stánku Enervit. Trička i balíčky lze dokoupit i na místě nebo na eshopu Endorphin Republic

Časový program závodů

Start závodu proběhne v 15:00, resp. 15:15 kratší trasa. Z důvodu propustnosti tras a komfortu běžců je start kratší trasy rozdělen do dvou startovních vln, tj. dvou startů. Druhá vlna odstartuje cca 5 minut po první vlně. Rozdělení do startovních vln je na základě výsledků předchozích závodů nebo tebou vyplněného očekávaného času, který je uveden v horní části tohoto potvrzení a bude i na startovním čísle. Výsledky se určují na základě času od výstřelu tvé vlny (tj. guntime). Hlídejte si svůj správný koridor, zajistíte si tak správné měření vašeho času.

10:00-12:00

Registrace a výdej startovních čísel dětských závodů

10:00-14:00

Registrace a výdej startovních čísel závodů 11 a 21 km

12:10

Oficiální rozcvička pro děti

12:30

Start dětských závodů Dr.Maxe na 500m a 1 km (5 jednotlivých startů dle věkové kategorie)

14:00

Vyhlášení dětských závodů, dětská tombola

14:40

Oficiální rozcvička pro dospělé

15:00

Start závodu na 21 km

15:15

Start závodu na 11 km - 1. vlna + elite

15:20

Start závodu na 11 km - 2. vlna

17:00

Vyhlášení absolutních vítězů závodů na 11 a 21 km

18:15

Limit pro dokončení závodu na 11 km

18:30

Limit pro dokončení závodu na 21 km

18:30

Vyhlášení vítězů kategorií a Tandem týmů, tombola

Trasa závodu

·11 km (převýšení 81 m) - časový limit 3 hod

·21 km (převýšení 147 m) - časový limit 3,5 hod

Obě trasy budou značeny vymezovací páskou a informačními cedulemi, takže se neboj, určitě se neztratíš. Směr ti budou ukazovat i pořadatelé na trase. I tak dávej pozor zvláště u nebezpečných úseků s rizikem pádu či zranění. Buď ohleduplný k přírodě i k ostatním běžcům a užij si radost z běhu! Doporučujeme neposlouchat hudbu ve sluchátkách během závodu kvůli ohleduplnosti a bezpečnosti..

Měřící čipy a startovní čísla

Čipy jsou pro dospělé závodníky součástí startovního čísla. Děti obdrží nevratný čip v podobě pásku, který se upevní na tkaničku. Návod naleznete zde. Čas se měří pro všechny od startovního výstřelu, podle tohoto času se určuje pořadí. Ve výsledcích je uveden i čistý čas od proběhnutí startem. Reklamace výsledků po každém závodě je možná u časomíry, a to vždy do úterý v následujícím týdnu. Kontakt: info@timechip.cz

Občerstvení

·21km trasa - 4,5., 8,5. 13. a 19. km + v cíli.

·11km trasa - 4,5. 5,3. a 9. km + v cíli.

Na občerstvovacích stanicích se můžeš těšit na posilnění od Enervitu ve formě iontových nápojů G sport a energetických tablet GT sport. Samozřejmě nebude chybět ani ovoce a voda. Prosíme, neodhazuj odpadky jinde než v bezprostředním okolí občerstvovacích stanic. Běžíme na území kulturní památky UNESCO. V zázemí závodu bude hned několik možností stravování, které bude otevřeno od 10.00 hod. Více informací naleznete zde.

Celou rodinu s sebou!

Na závodě tě čeká skvělý doprovodný program. Odpočinout si po závodě můžete v Birell chillout zóně. Birell pro vás chystá ve velkokapacitním stanu osvěžení v podobě čepovaného alko i nealko piva. U Endorphin Republic můžete otestovat špičková horská kola (občanský průkaz s sebou), vybrat nové sportovní vybavení nebo zakoupit unikátní funkční trička z edice Běhej lesy či tričko, mikinu nebo čelenku ze speciální volnočasové edice Běhej lesy. Vzpomínku ze závodu si můžete odnést ze stánku ČEPS, kde se můžete vyfotit a nechat si fotografii vytisknout. Fotku se speciálním fotopozadním si můžeš odnést i od stánku Dr. Maxe.

Úschovna dětí Lesů ČR

Na každém závodě Běhej lesy bude nově fungovat tzv. Úschovna dětí, kterou si pro vás připravil generální partner Lesy ČR. Děti vám pohlídají zkušené vychovatelky a mají pro ně skvělý program. Své děti jim můžete svěřit od 10:00 do 18:30 hodin večer. Více informací zde.

Záchranná služba

V případě komplikací dej vědět pořadatelům na trase nebo volej telefonní číslo 777 147 747, které máš napsané na startovním čísle.

Servis pro závodníky

Na místě budeš mít k dispozici šatnu, kde se můžeš pohodlně převléknout a své věci si můžeš nechat u nás v úschovně od 10:00 do 18:30 hodin, kde ti je zdarma během závodu pohlídáme. K dispozici máš na závodě i mobilní toalety a umývací žlaby, kde se můžeš osvěžit a po závodě umýt. Za malý poplatek (50Kč) můžeš využít tejpování ve stánku Školy tejpování. Osobní fotografie i diplom si stáhni zdarma po závodě na www.behejlesy.cz u svého jména ve výsledkové listině. Jako odměna na tebe v cíli čeká krásná pamětní dřevěná medaile a nealkoholické pivo Birell.

Jak se dozvím svůj výsledek

Pokud jsi při registraci zadal své mobilní číslo, přijde ti výsledek formou SMS. Zároveň budou vyvěšeny v zázemí závodu na čtyřstěnu a u stanu časomíry. Výsledky budou k dispozici na webu www.behejlesy.cz, jakmile doběhne poslední závodník. Na místě vyhlašujeme absolutní vítěze na jednotlivých trasách (1. - 3. místo), vítěze jednotlivých kategorií na obou trasách (1. místo), vítěze jednotlivých kategorií dětských závodů (1. - 3. místo) a vítěze týmové soutěže Tandem (1. - 3. místo) a Slow Motion (1. místo).

Tombola

Každý závodník nalezne ve startovním balíčku lístek do tomboly. Lístek je pak nutné odevzdat ještě před startem do schránky na pódiu. Dětská tombola proběhne ve 14:00, dospělá pak po skončení vyhlašování zhruba v 18:30.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko