Newsletter

Pomozme Martinovi do play-off vozíčkářské ligy

9.6.2017   
Foto

Ne každý má tu možnost svobodně vyběhnout a běhat lesy, jako máme my. Jsou mezi námi sportovci, které vrozená vada, nemoc či úraz upoutaly na vozíček. Přesto nic nevzdávají a se svým handicapem aktivně sportují. Ve spolupráci s Nadačním fondem Emil teď můžete i vy pomoci a tyto sportovce finančně podpořit. Prostřednictvím závodu Běhej lesy Lednice můžete přispět na nákup elektrického vozíčku pro florbalistu Martina Grose.

Lásku k pohybu a sportu mají zdraví i handicapovaní sportovci společnou, proto jsme se spojili s Nadačním fondem Emil, jehož posláním je pomoci handicapovaným dětem překonávat vlastní bariéry, nacházet nové přátele a objevovat ten „svůj“ smysl života.

Devatenáctiletého Martina Grose upoutala na vozík před šesti lety ischemie Adamkiewiczovy arterie. „V tomto místě byl přerušen tok krve, který zapříčil mé problémy s dolními končetinami. Přehodnotil jsem pak celkový pohled na svůj život. Změnil jsem svou školu a zaměřil se na sport, který je pro mě v poslední době opravdu podstatná věc. Po zdravotní stránce si s ním vylepšuji nejen fyzičku, která je pro vozíčkáře nezbytná, ale i psychiku. Pomáhá mi setkávání a soupeření s ostatními vozíčkáři, protože člověk vidí, že není jediný, kdo se snaží vyrovnat se svým životním osudem,“ vysvětluje Martin Gros.

Martin hraje Power chair hockey, což je florbal na elektrickém vozíku. Aby mohl hrát a pomoci svému týmu Bulldogs Brno postoupit i letos do play-off vozíčkářské ligy, bude potřebovat nový sportovní vozík. Nadační fond Emil si dal za cíl na něj vybrat 120 240Kč.

Přispět na Martinův vozík můžete v rámci registrace na závod Běhej lesy Lednice nebo přímo na místě v den závodu finanční částkou u stánku Nadačního fondu Emil, který díky vaší pomoci mladého handicapovaného sportovce Martina podpoří. Přispět mohou i závodníci, kteří již na Běhej lesy Lednice jsou registrovaní. Stačí se přihlásit do SportID a v přihlášce na Běhej lesy Lednice v doplňkových službách vybrat charitu. Přispět lze částkami od 50 do 500 Kč.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Sportisimo
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko