Běhej lesy Karlštejn se poběží za podpory Středočeského kraje

22.5.2017   
Foto

Záštitu nad závodem Běhej lesy Karlštejn přebrala hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Jermanová Pokorná. Středočeský kraj je zároveň institucionálním partnerem závodu. Jak je závod pro kraj důležitý a jak jej podporuje?

Jak kraj konkrétně závod Běhej lesy Karlštejn podporuje?

Náš kraj i já osobně vždy s radostí podpoříme sportovní akce, které mají smysl a které přivedou k aktivnímu pohybu v přírodě hlavně děti a mládež. Běhy karlštejnskými a brdskými lesy jsou jedním z takových hezkých příkladů. Proto jsme organizátorům běhů věnovali 20 000 korun, aby mohli opatřit čipy pro závodníky a pořádnou časomíru pro měření závodů. S potěšením jsem také poskytla hejtmanskou záštitu nad těmito běhy.

Jedná se o vůbec nejpopulárnější závod celé série, který si vysloužil i ocenění kvality a oblíbenosti běžců. Čím si myslíte, že je pro závodníky závod tak atraktivní?

To je jednoduché, běh má vše, co může lidi při zdravém pohybu motivovat a fascinovat – nádhernou a stále se měnící přírodní scenérii, monumentální hrad Karlštejn, romantiku lomu Velká Amerika. Ale to nestačí. Hlavním je skvělá organizace a vysoká úroveň servisu pro závodníky. To vše spojené dohromady s nadšením závodníků z pohybu na čerstvém vzduchu činí zážitky ze závodu neopakovatelnými.

Nakolik je pro Středočeský kraj důležitá podpora sportovních akcí, jako je například závod Běhej lesy Karlštejn?

Sport a zdraví prospěšné pohybové aktivity jsou jedinečné a neocenitelné. Všichni dávno vědí, že každá koruna vložená do sportu přináší téměř čtyřnásobný užitek pro celou společnost, už jenom tím, že sportující lidé jsou méně nemocní. Sport je nejlepším lékem na ty nejhrozivější civilizační choroby dneška, jako je obezita a nemoci, které z ní plynou, nemoci pohybového aparátu, cévní nemoci, vysoký tlak nebo cukrovka. O sociálním významu sportu, či o sportu jako důležitém průmyslovém odvětví ani nemluvím. O tom všem u nás v kraji nikdo nepochybuje. Proto také má kraj Středočeský Fond sportu, volného času a primární prevence. V něm je na sport a volný čas určeno 23 milionů korun. Dalších 20 milionů jde letos do Sportovních center při středních školách a učilištích. Takových center máme v kraji osmnáct. Snažíme se především respektovat a podporovat středočeskou sportovní tradici – třeba basketbal v Nymburku, cyklistiku v Kolíně, hokej na Kladně a v Mladé Boleslavi, fotbal v Příbrami a v Mladé Boleslavi, nebo ragby v Říčanech. Chceme také plošně podporovat sporty, které mají velký potenciál mezi mládeží, jako je třeba florbal, ragby, badminton, plavání či rychlostní kanoistika.

Jaký máte vy sama vztah ke sportu a samotnému běhání? Přijedete si závod zaběhnout nebo třeba běžce jen podpořit na startu?

Sport mám ráda. S chutí jezdím třeba na kole. Miluji výšlapy na krásná místa našeho kraje, třeba na Blaník. Ostatně, sportovně by mě nenechal zakrnět ani můj manžel, který je vášnivý fotbalista. Letos závody nestihnu, ale zastoupí mě pan radní Skopeček. Jestli poběží, to se ho budu muset ještě zeptat.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko