Zaparkujte v klidu na Běhej lesy Karlštejn

19.5.2017   
Foto

Pro všechny závodníky a diváky jsme si připravili několik důležitých informací k parkování v okolí zázemí závodu Běhej lesy Karlštejn. Vzhledem k velkému počtu účastníků jsme rozšířili odstavné plochy, abychom všem zajistili co možná nejpohodlnější zaparkování. Parkovací plochy jsou ale i přesto omezené, proto si prosím přečti článek pozorně až do konce a v sobotu při závodě dbej na pokyny pořadatelů.

V okolí obce Mořina vymezíme celkem čtyři různá parkoviště P1-P4, na která budeme řidiče odkazovat. Ty si jen vyber, kdy chceš ze závodu odjet domů.

Chci odjet před vyhlášením výsledků

Pokud nebudeš čekat na doběhnutí posledních závodníků a chceš přijít o vyhlášení vítězů nebo tombolu, kde můžeš vyhrát horské kolo SCOTT Scale 965 v hodnotě 27 970 Kč, tak odstav automobil na jednom z parkovišť označených

  • P1
  • P2
  • P3

Tato parkoviště se plní postupně podle příjezdu automobilů. Nejprve tě dobrovolníci nasměřují na parkoviště označené P1 nebo po naplnění na P2. Obě tyto parkoviště jsou betonové plochy na začátku obce Mořina. Po naplnění těchto ploch začneme obsazovat silnici ve směru od Bubovic (P3). Obcí Bubovice projedete, pokud využijete EXIT 10 na dálnici D5. Kdo přijede dříve, bude blíže zázemí závodu.

Parkoviště P1, P2, P3

  • není nutná rezervace
  • odjedeš, kdy budeš chtít
  • větší vzdálenost od zázemí

Užiju si atmosféru až do vyhlášení výsledků

V případě, že se chceš po závodě v klidu protáhnout, vydýchat, podělit se o zážitky s ostatními a povzbudit další běžce a chceš zaparkovat co možná nejblíže zázemí, tak pro tebe je určeno parkoviště P4. To je parkoviště, které se nachází v bezprostřední blízkosti zázemí. Vzhledem k tomu, že odjezdová cesta protíná trasu závodu, nebude možné toto parkoviště opustit dříve než po skončení programu ve 21:00. Zároveň sem povolíme poslední vjezd do 16:30, abychom mohli připravit startovní koridor.

Kapacita parkoviště P4 je omezená na 150 míst a vzhledem k tomu, že vjezd do centra obce bude regulován, je nutné místo na tomto parkovišti rezervovat v tomto formuláři. Jakmile se kapacita parkoviště naplní, rezervace ukončíme a budeme dotyčné informovat prostřednictvím emailu. Na základě vyplněného jména a SPZ ti pak umožníme vjezd až na parkoviště P4. Vozidla s jinými údaji než uvedenými ve formuláři nebudou na parkoviště vpuštěna.

Parkoviště P4

  • blíže zázemí
  • nutná rezervace
  • omezený počet míst
  • příjezd maximálně do 16:30
  • odjezd až po 21:00

Jestliže si zarezervuješ místo na parkovišti P4, využij, prosím, cestu přes Trněný Újezd, pokud pojedeš z dálnice D5 (viz druhý obrázek). Vyhneš se tak možnému zdržení při průjezdu parkovištěm P3, které se dá očekávat kvůli parkování ostatních automobilů a zvýšenému pohybu účastníků při cestě do zázemí na silnici od lomu Velká Amerika.

Co se stane, když se všechna parkoviště obsadí

Potom i ty budeš muset využít tuto objížďku znázorněnou na obrázku. Každopádně o naplnění všech zmíněných parkovišť tě vždy bude informovat pořadatel na místě. Stejně tak se od nich dozvíš, kde se nachází další, rezervní parkoviště, která nejsou na obrázcích vyznačena. Silnice po naplnění i P3 bude směrem k lomu Velká Amerika uzavřena.

Příjezd z jihu

Jestli přijedeš do Mořiny z jihu (od Hlásné Třebáně, Dobřichovic či Řevnice) a chceš parkovat na P1, P2 nebo P3, budeš muset projet ještě Trněný Újezd a Kozolupy, aby ses dostal na parkoviště ve správném směru (silnice k parkovištím bude jednosměrná, silnice vyznačená zelenými šipkami bude obousměrná). V ostatních případech (P4 nebo rezervní parkoviště) dostaneš informace od dobrovolníků na začátku obce.

Doporučení na závěr

Všechna parkoviště zpřístupníme ve 12:00. Prosím, nenechávej příjezd na poslední chvíli. Pokud zaparkuješ na konci parkoviště P3, bude tě čekat ještě několikaminutová procházka do zázemí a určitě bys nerad zmeškal start nebo klidné rozcvičení.

Navigace

Chceš si pořádně naplánovat cestu na závod? Otevři se tyto Google Maps s vyznačenými parkovišti a zázemím. Najdeš tam i souřadnice nebo si můžeš rovnou naplánovat trasu už od tvého bydliště, abys věděl, odkud přijedeš.

Šetři životní prostředí

Nejlepší možnost, jak šetřit životní prostředí i peníze, je využití spolujízdy - Nabídni své místo v autě či si o něj napiš v události závodu. Podělíte se o cenu benzínu a ještě tak třeba získáš nové běžecké kamarády.

Mimo jiné máš také možnost využít vlakové dopravy a do zázemí v Mořině přijet na kole (budeme pro tebe mít v zázemí i úschovnu kol) nebo se svézt kyvadlovou dopravou. O možnostech železniční přepravy a následné kyvadlové dopravy do zázemí jsme psali v tomto článku.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    bahis
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko