Newsletter

Deštivý, ale krásný úvodní závod Běhej lesy Brdy

22.4.2017   
Foto

Ani chladné a deštivé počasí neodradilo závodníky, aby si dnes zaběhli úvodní závod Běhej lesy. První závod seriálu v Brdech nabídl téměř 1 600 běžcům včetně malých závodníků unikátní zážitek ve všech směrech a ukázal to nejkrásnější z míst, kam se po 70 let nesmělo.

Na území, kde kdysi trénovali vojáci, střílelo se z tanků a kam dopadali vojenští parašutisté, se v sobotu uskutečnil závod Běhej lesy Brdy. Necelých 1600 běžců mělo jedinečnou možnost proběhnout se v krásné brdské přírodě přes hráz Padrťských rybníků, hlubokými lesy i přes mokřady a bažiny.

Jako první ve 12:30 hodin odstartovala dětské závody Šárka Strachová. V pěti oddělených startech vyrazili na start nejprve ti nejmladší, které čekala trasa 500 metrů. Žactvo se vydalo na 1km trať hned po nich. „Přišla jsem si jen zkusit, kolikátá skončím. Počasí se sice moc nevydařilo, ale trasa byla krásná a jsem moc ráda, že jsem vyhrála,“ těšilo vítězku nejstarší kategorie.

Dospělí závodníci vyrazili na trať na pokyn ředitele Vojenských lesů a statků Josefa Vojáčka. Běžci se vypravili nejdříve na trať o délce 22 km a jen patnáct minut po nich vyběhli běžci na 12 km.

Do cíle na 12km trase doběhl jako první Zbyšek Lhota, který závod zvládl v čase 44:05:09 a své kolegy nechal téměř půl minuty za sebou. „Trať byla oproti loňsku perfektní, mnohem víc nahoru dolů. Běželo se mi dobře, já mám tohle počasí rád, jsem z hor a tohle bylo bombastický,“ řekl v cíli spokojený vítěz. Na stříbrné pozici doběhl Zbyněk Jirků a třetí doběhl Vítězslav Král. Mezi ženami vítězství vybojovala Jana Grygarová, která doběhla celkově na 10. místě mezi muži! „Běželo se mi výborně. Trať byla skvěle označená, moc se mi to líbilo,“ pochvalovala si vítězka závodu. Druhé místo obsadila Lada Jestříbková. Pomyslnou bronzovou medaili získala Tereza Měchurová.

V závodě na 22 km protnul cílovou pásku mezi muži jako první Tomáš Hrdina, který si udržel nad druhým Tomášem Rybářem téměř 40 vteřinový náskok. „Běžel jsem takticky. Trať je nádherná, dával jsem si v terénu pozor, ale bylo to rychlé. Jsem moc spokojený. Chtěl jsem být do třech a povedlo se mi zvítězit,“ radoval se Tomáš Hrdina. Třetí se umístil Martin Fibrich. Mezi ženami doběhla do cíle první Marcela Rambová. „Nestihla jsem se ani kochat, ale moc jsem si to užila. Velké dík patří fanouškům na trati,“ řekla vítězka závodu. Stříbro vybojovala Svatoslava Kacířová a na třetím místě se umístila Martina Hampejsová.

Seriál Běhej lesy pokračuje již 27. května závodem Běhej lesy Karlštejn, který je již nyní vyprodaný. Registrovat však můžete malé závodníky do dětských závodů. Do dětského závodu se lze registrovat na www.behejlesy.cz

Výsledky závodu

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Sportisimo
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Jihomoravský kraj
    Jihočeský kraj
    Středočeský kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
Výživové okénko