Nejdůležitější info před startem!

18.6.2015   
Foto

První závod nového seriálu Běhej Lesy už je před dubem :) Posíláme ti nejdůležitější info před startem Běhej Lesy Karlštejn, abys byl/a na všechno připraven/a a užil/a si sobotní závod na 100 %!

KDY A KAM PRO STARTOVNÍ ČÍSLO

Svoje startovní číslo si můžeš vyzvednout v den závodu přímo v zázemí v Mořině. Stánek registrací bude otevřen v sobotu 20. června od 12:30 - 16:30. Výdej čísel pro dětské závody končí ve 14.30. Určitě si vezmi toto potvrzení nebo osobní doklad – bez něj ti totiž startovní číslo nemůžeme vydat. Zároveň nám ale můžeš ukázat potvrzení na svém chytrém telefonu, ať šetříme naše lesy. Pokud se vaši kamarádi nestihli do závodu přihlásit, na místě budou probíhat poslední registrace.


JAKÝ JE PROGRAM DNE

12:30 - 14:30

Registrace a výdej startovních čísel dětských závodů

12:30 - 16:30

Registrace a výdej startovních čísel závodů na 12 a 19 km

15:30

Start dětského závodu na 1 km

15:45

Start dětského závodu na 500 m

16:30

Vyhlášení dětských závodů

17:30

Start závodu na 19 km

17:40

Start závodu na 12 km

19:30

Vyhlášení absolutních vítězů závodů na 12 a 19 km

20:30

Limit pro dokončení závodu na 12 km

20:30

Vyhlášení vítězů kategorií a týmových soutěží TANDEM, tombola

21:00

Limit pro dokončení závodu na 19 km


SERVIS PRO ZÁVODNÍKY

Ve startovním balíčku najdeš startovní číslo, jehož součástí je i vratný měřící čip. Číslo si připni na běžecké tričko a čip si připevni na tkaničku pomocí přiložené pásky. Odevzdat jej musíš až v cíli. Na místě ti bude k dispozici šatna, kde se můžeš pohodlně převléknout a své věci si můžeš nechat u nás v úschovně, kde ti je během závodu pohlídáme. Úschovna bude otevřena od 14:30 do 21:30. K dispozici máš i sprchy, mobilní toalety a umývací žlaby.

Osobní fotografie i diplom ze závodu najdeš po závodě ke stažení na našem webu u svého jména ve výsledkové listině. Pokud ses včas registroval, dostaneš čelenku s unikátním designem Běhej Lesy. Jestli ses dostal do 500 nejrychlejších závodníků, se dozvíš na své startovní obálce (budeš mít zaškrtnuté “ANO”). K vyzvednutí je ve stánku Eleven.


PŘÍJEZD A PARKOVÁNÍ

Zázemí a prostor startu a cíle se nachází přímo v centru obce Mořina jen několik metrů od autobusové zastávky Mořina. Jedeš autobusem nebo vlakem? Zajistili jsme pro vás kyvadlou dopravu Mořina - Karlštejn, která jede třikrát před závodem a třikrát po a navazuje na příjezdy i odjezdy vlaků. Podrobnosti o dopravě se můžeš dočíst zde.

Parkovat budete moci v místě závodu na dvou místech viz mapa http://mapy.cz/s/iPlz.  Využijte Běhej Lesy SPOLUJÍZDU Cestujete na sobotní závod autem? Ušetřete za dopravu, nabídněte místo v autě dalším běžcům nebo si o místo napište do komentářů na facebookové události Běhej Lesy Karlštejn.

OBČERSTVOVACÍ STANICE

Občerstvovací stanice jsou u 19 km trasy rozmístěné takto:

  • občerstvení:  6.km, 11.km

  • osvěžení (pouze voda): 15.km

  • mezičasy: 5,8.km, 11,9.km, 18,7.km

U kratší 12km trasy takto (vše sdílené s delší trasou):

  • občerstvení: 4.km

  • osvěžení (pouze voda): 7,5.km

  • mezičasy: 4,7.km, 11,5.km


Na občerstvovacích stanicích se můžeš těšit na posilnění od Enervitu ve formě iontových nápojů a energetických tablet a gelů, dále si můžete dopřát tyčinky Corny. Samozřejmě nebude chybět ani ovoce. Občerstvení je pro tebe přichystáno i na cílové občerstvovačce. Určitě ti bodne i vychlazené nealkoholické pivo Birell. Prosíme, neodhazuj odpadky podél trasy jinde než v bezprostředním okolí občerstvovacích stanic. Probíháte Národní přírodní rezervací.

TRASY

DÉLKA TRATI 12 km 19 km
Celkové převýšení (součet stoupání)    372 m 523 m
Nejvyšší bod 413 m n.m. 407 m n.m.
Nejnižší bod 278 m n.m. 273 m n.m.
Délka nejdelšího stoupání + převýšení    931 m (78 m) 916 m (77m)
Maximální stoupání 21,1% 27,5%
Maximální klesání 18,4% 17,9%

ZNAČENÍ TRAS A BEZPEČNOST

Obě trasy budou značeny bílou páskou (fáborky na stromech) i informačními cedulemi, takže se neboj, určitě se neztratíš. Směr ti budou ukazovat i pořadatelé na trase. I tak buď opatrný/á a zvláště u nebezpečných úseků s rizikem pádu či zranění, především v lomu Velká Amerika a jeho okolí, dbej na bezpečnost. Závod se koná za běžného silničního provozu a každý běžec je povinný respektovat nejen bezpečností pokyny pořadatelů, ale také provoz na komunikacích, po kterých se bude pohybovat. Prosíme, nevybíhejte mimo značenou trasu, buďte ohleduplní k přírodě i k ostatním běžcům, především v úzkých místech trasy, a užijte si radost z běhu!

V případě zdravotních komplikací neváhej o pomoc požádat zdravotníky nebo naše dobrovolníky na trase. V nouzi volej tísňovou linku 155. Pokud se necítíš dobře, raději závod přeruš, zdraví máme jenom jedno :)

JAK SE DOZVÍM SVŮJ VÝSLEDEK

Pokud jsi při registraci zadal své mobilní číslo, přijde ti výsledek formou SMS. Zároveň budou vyvěšeny v zázemí závodu a výsledky budou k dispozici na webu www.behejlesy.cz, jakmile doběhne poslední závodník. Na místě vyhlašujeme absolutní vítěze na jednotlivých trasách (1.-3.místo), vítěze jednotlivých kategorií na obou trasách (1.místo), vítěze jednotlivých kategorií dětských závodů (1.-3.místo) a vítěze týmové soutěže Tandem.

CELOU RODINKU S SEBOU!

Udělejte si s celou rodinou krásný výlet na Karlštejnsko, který zakončíte závodem Běhej Lesy Karlštejn. Start hlavního závodu je až v 17:30, takže máte celý den na to, abyste prozkoumali krásy v okolí závodu. Hrad Karlštejn je otevřen od 9:00 do 17:30 hod. V okolí jsou samozřejmě i nádherné vápencové lomy, kudy vedou obě trasy, a Koněpruské jeskyně.

Na děti čeká doprovodný program od Sportovní akademie Zuzany Hejnové. V 15:15 je pro děti připravena u pódia rozcvička. Přidat se můžete i vy dospělí :) Vydovádět se mohou i na skákacím hradu Kamsdětmi.com. Pro ženy bude k dispozici stánek Mary Kay, kde se mohou nechat nalíčit. Osvěžit se můžete ve stánku Birell, nové kolo koupíte u Kellys, obrnit se proti komárům můžete u stánku OFF/Kiwi, energii doplníte u stánku Enervit nebo se zajděte zatejpovat k Fixtape, ať se vám dobře běží. Profesionální terapeuti vás zatejpují za cenu 50 Kč.

Pokud si budete chtít nakoupit něco dobrého na zub a doplnit tekutiny před závodem, u příležitosti závodu bude prodloužena otevírací doba prodejny COOP do 17 hodin.

TOMBOLA

Každý závodník nalezne ve startovním balíčku lístek do tomboly, který je nutný odevzdat ještě před startem do schránky na pódiu. Po skončení závodu ve 20:30 proběhne slosování o ceny. Hlavní výhrou je kolo Kellys v hodnotě 28 990 Kč, takže se určitě vyplatí vyčkat až do konce!

 

Těšíme se na tebe na startu i v cíli Běhej Lesy Karlštejn
 

organizační tým Běhej Lesy

 

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko