Podpořte svým výkonem charitativní organizace

22.8.2016   
Foto

Nejenom skvělý zážitek z běhu, ale také krásný pocit z pomoci si můžete odnést ze závodu ČEZ Jizerská 50 RUN. V rámci Charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej Pohybem můžete podpořit rovnou tři charitativní projekty.

Stačí si stáhnout aplikaci EPP - Pomáhej pobybem a zapnout ji při závodu. Za váš výkon získáte body, kterými můžete přispět na charitativní projekt, který je vyčleněn speciálně pro závod ČEZ Jizerská 50 RUN. Prvních 50 závodníků, kteří se v ČEZ Energy zóně prokáží, že běželi s aplikací EPP, získají bonusový sportovní balíček (kompresní ponožky, potítko, energy drink). Všichni běžci, kteří budou mít v telefonu aplikaci EPP – Pomáhej pohybem, se mohou těšit na masáže zdarma! A komu konkrétně budeme pomáhat?

Jedličkův ústav v Liberci, příspěvková organizace

Cíl: 50.000,00 Kč

Jedličkův ústav v Liberci již přes 100 let nabízí své sociální služby lidem s tělesným a kombinovaným postižením v situacích, ve kterých si sami nedokáží poradit. Tyto osoby podporujeme podle jejich individuálních možností v samostatnosti a k odpovědnosti za aktivní život ve společnosti.

Z nadačního příspěvku Nadace ČEZ bude zakoupen výtvarný materiál do ambulantní sociální služby Jedličkova ústavu v Liberci - Centra denních služeb. Finanční příspěvek podpoří dílnu, která je zaměřena na malování (barvy na hedvábí a akryl, plátna, apod.), keramickou dílnu (keramická hmota, glazury), dílnu zaměřenou na plstění z ovčího rouna (ovčí rouno, jehly), textilní a košíkářskou dílnu (pedig). Výše jmenované dílny budou vybaveny výtvarným materiálem, který uživatelé přemění v originální výtvarná díla. Výtvarné činnosti uživatelům Jedličkova ústavu dodávají sebevědomí a smysl života - většina uživatelů Jedličkova ústavu vzhledem ke svému zdravotnímu handicapu nenachází uplatnění na volném trhu práce - výtvarná činnost jim práci - být platný nahrazuje.

   

Pomoci můžete také dvěma dalším projektům jízdou na oranžových kolech. Stačí jedna minuta v sedle oranžových rotopedů, které budou v blízkosti ČEZ Energy zóny, na nichž můžete šlápnout do pedálů a vyjet peníze na podporu těchto dvou charitativních organizací v rámci Charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej Pohybem:

Občanské sdružení DRAK

se zabývá pomocí osobám s tělesným postižením, seniorům, dětem a rodinám. Dnes sdružení zajišťuje vedle provozu chráněných dílen a poskytování sociálních služeb i řadu volnočasových aktivit, a to nejen ve svém sídle v Liberci, ale i v pobočkách v Tanvaldu, Hrádku nad Nisou a Turnově.

Výtěžek bude použit na vytvoření parkovací plochy u sídla sdružení v Liberci. Tato parkovací plocha bude využívána zaměstnanci chráněných dílen, návštěvníky a klienty organizace, kteří jsou ve většině případů z důvodu svého zdravotního stavu omezeni při pohybu. Automobil je často jediným prostředkem, který jim umožní překonávat delší vzdálenosti. Bohužel v okolí sídla sdružení je nedostatek parkovacích míst, a tak klienti musí mnohdy parkovat dosti daleko a pak se přesunout do sídla organizace za vynaložení velkého úsilí. To má nepříznivé dopady na práci s klienty, neboť úspěch terapie, vzdělávání, poradenství i jiných intervencí je narušen únavou klienta a psychickým rozpoložením.

Obecně prospěšná společnost MAJÁK

funguje v Libereckém kraji už 17. rokem. U jejího založení stál Sbor Jednoty bratrské v Liberci a Nadace EURONISA. Organizace MAJÁK má 18 zaměstnanců a sídlí v Liberci Ruprechticích. Realizujeme preventivní programy pro žáky a studenty škol v Libereckém kraji zaměřené na témata šikany a kyberšikany, užívání návykových látek, rizikového sexuálního chování, poruch příjmu potravy a dalších. Provozujeme 3 nízkoprahová zařízení pro děti a mládež (v Liberci, Hrádku nad Nisou a Novém Městě pod Smrkem), skrze která vytváříme bezpečný prostor pro trávení volného času mladých lidí a nabízíme jim podporu a odbornou pomoc při řešení obtížných nebo rizikových životních situací. Dále vzděláváme pedagogy, pracujeme s mladistvými delikventy, poskytujeme sociální práci mládeži v terénu, pořádáme tábory a další akce pro mladé.

Získané finanční prostředky budou využity na pokrytí osobních nákladů odborných lektorů primární prevence a sociálních pracovníků.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko