Běhej Lesy Karlštejn: Průvodce trasou

10.6.2015   
Foto

Běžecký seriál Běhej Lesy vás zavede na unikátní místa. Přesvědčit se budete moci už v sobotu 20. června na Běhej Lesy Karlštejn. A bude to stát opravdu za to. Podívejte se na průvodce trasou, který jsme pro vás připravili. 

Start závodů na 19km i 12 km proběhne v samotném centru obce Mořina. Hned po startu dojde k rozdělení tras, takže běžci poběží stejný úsek až na samotném konci obou tras. Pojďte se podívat, jaká krásná místa vás čekají :)

 

LES A PLÁŇ PŘED KARLŠTEJNEM

Na trase 19km váš čeká hned za výběhem z obce Mořina pár desítek metrů po louce než doběhnete do lesa, kde vás čekají první dva kilometry mezi stromy. Prosluněnou pláň uvidíte po své pravé ruce těsně před kilometrovým seběhem na Karlštejn. Cestou na pláni poběží závdníci na 12kilometrové trase.

  

12KM TRASA - lesní cesta mezi 1. a 2. km

Na 12kilometrové trase nás čeká mezi 1. a 2. km  do závodu ještě těžká práce. Rukama budeme muset odnosit toto vytěžené dřevo, abychom pro vás udělali alespoň malou cestičku.

12KM - Louka před Karlštejnem

Nádherná louka s usedlostí, na kterou vběhnete po asi 400m seběhu lesem na 2. km, odtud je to jen kousek na Kněží horu s výškou 357m.n.m. a už je to jen kousek k hradu Karlštejn.

 

OBČERSTVOVACÍ STANICE U KŘÍŽKU

Na tomto místě vás u křížku bude čekat první občestvovací stanice. Nebojte závoru vám otevřeme :) Občerstvovací stanice najdete u 12km. trase na 4km a 7,5km, běžci na delší trase najdou občerstvení na 6.km, 12.km a 15.km

 

POZOR PŘEKÁŽKA

Kousek před lomem Malá Amerika na cca. 5.km (12km trasa) a na 12.km (19 km trasa) na vás čeká malá překážka. Po 2/3 trasy bude z tohoto lesa vybíhat jeden běžec za druhým, nechcete tady počkat na toho svého a povzbudit ho? PS: fotka při výběhu ze tmy do světla by byla taky dobrá.

 

STRMÝ VÝBĚH

Tak zde opatrně, ať nedojde k úrazu! Na cca. 7.kilometru (12kilometrová trasa) a 14.km (19 kilometrová trasa) si příroda vybírá svou daň za unikátnost trasy a připravila pro vás tento 6m výběh po skále nahoru. 

VYBĚHNUTÍ Z LESA MEZI LOMY MALÁ AMERIKA A MEXIKO

Výhled, který se vám otevře po vyběhnutí z lesa mezi lomy Malá Amerika a Mexiko. Fotka je z dubna, teď už je samozřejmě vše mnohem zelenější a hezčí :) Tady konečně budete moci vidět hrad Karlštejn.

 

STOUPÁNÍ KOLEM LOMU MEXIKO

Přírodě neporučíš a tohle vyběhnout nebude jen tak Toto je stoupání kolem lomu Mexiko, které čeká na závodníky obou tras.

PŘEKÁŽKA MEZI MEXIKEM A VELKOU AMERIKOU

Zde máme po seběhu mezi lomem Mexiko a Velká Amerika další překážku, kterou doporučujeme raději oběhnout Mimochodem, cedule vás upozorňuje, že budete přebíhat silnici, po které v běžném provozu jezdí opravdu velké těžební stroje přímo do lomů.

CESTA A DUNA PŘED LOMEM VELKÁ AMERIKA

Za touto cestou a dunami se nachází lom Velká Amerika. Jste blízko, už se těšíte?

LOM VELKÁ AMERIKA

A je to tady. Samotný závěr trasy. Do lomu Velká Amerika se normálně není jednoduché dostat. Vstup je do lomu trvale zakázán pod pokutou až 15 000 Kč. Na Běhej Lesy Karlštejn ale toto omezení platit nebude. Běžně nepřístupná oblast se u příležitosti závodu otevře všem běžcům. Vidíte tu malou cestičku? Tak po ní už 20.6. poběžíte. 

Lom Velká Amerika Lom Velká Amerika Lom Velká Amerika

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko