Změna časového programu Jizerská 50 RUN

1.8.2016   
Foto

Pro pohodlí závodníků jsme pro letošní ročník ČEZ Jizerské 50 RUN upravili časový program. Podívejte se, co a kdy vás čeká!

Hlavní změna oproti loňskému ročníku je posun startu 50km závodu o hodinu a půl později tak, aby i ti, kteří přijíždějí na závod z daleka, nemuseli vstávat v brzkých ranních hodinách a stihli si v klidu před startem vyzvednout startovní číslo. Ti největší borci z 50km závodu tak budou dobíhat do cíle až ve chvíli, kdy budou ostatní závodníci na trati a nebudou se tak běžci navzájem sobě plést v cílovém prostoru.

Závodníci z 50km závodu tedy odstartují až v 9:30. Registrace budou probíhat od 7:30 hodin. Pro závodníky z 50km závodu se uzavřou v 8:30, pro dětské závodníky v 9:00 a běžci z 12km a 23km závodu si budou moci svá čísla vyzvedávat až do 10:00. Startovní balíčky si budete moci vyzvedávat už v pátek 2. září před závodem, a to od 16:00 do 20:00.

Dětské závody Dr. Maxe proběhnou od 10:00 v pěti oddělených startech dle věkových kategorií. Nejdříve odstartují nejstarší kategorie v závodech na 1 km, poté ti nejmenší v závodech na 500 metrů.

Ti z vás, kteří se chystají na závody o délce trasy 12 a 23 km, se budou moci řadit do koridorů od 10:45. Nejprve vyhěnou na trať závodníci z 23km závodu, konkrétně v 11 hodin, o patnách minut později i závodníci z 12km závodu.

V cíli můžeme očekávat první dospělé závodníky lehce po poledni. Vyhlášení vítězů proběhne odděleně dle délky trasy. Ocenění budou najednou jak absolutní vítězové (1.-3. místo), tak vítězové jednotlivých kategorií (1. místo).

Limity pro dokončení závodů jsou nastavené na 14:00 pro 12km trasu, 14:30 pro 23km trasu a 17:30 pro 50km trasu, což odpovídá zhruba  8 hodinám pro 50 km závod, 3,5 hodinám pro 23km závod a 2 hodiny 45 minut pro 12km závod.

Tak, jako na všech ostatních závodech seriálu Běhej lesy, i na ČEZ Jizerské 50 RUN proběhne po závodě tombola. Ta dětská je naplánovaná hned po vyhlášení výsledků Dětských závodů Dr. Maxe, které začne v 11:20 hodin. Dospělá tombola je na programu v 16:00. Hlavní cenou tomboly je horské kolo značky Scott v hodnotě 33 590 Kč.

ČEZ Jizerská 50 RUN je posledním a závěrečným závodem seriálu Běhej lesy 2016, proto na tomto závodu proběhne vyhlášení celkových vítězů seriálu Běhej lesy - Lesů pán a Lesů paní a ocenění budou také Pateráci, kteří obehli v letošní sezoně všech pět závodů seriálu Běhej lesy.

Detailní časový program si můžete prohlédnout zde.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko