Nejdůležitější info před startem Běhej lesy Lednice

26.5.2016   
Foto

První závod seriálu Běhej lesy už je tady! :) Pročti si nejdůležitější informace před startem Běhej lesy Lednice, ať jsi ready na sobotní závod na 100 %!

KDY A KAM PRO STARTOVNÍ ČÍSLO

Svoje startovní číslo si můžeš vyzvednout v den závodu přímo v zázemí v zámecké zahradě Státního zámku Lednice (mapu zázemí přikládáme níže). Stan registrací bude otevřen v sobotu 28. května od 10:00 - 14:00. Výdej čísel pro dětské závody Dr.Maxe končí ve 12:00. Určitě si vezmi toto potvrzení s sebou – bez něj ti totiž startovní číslo nemůžeme vydat. Pokud máte kamarády, kteří se ještě nestihli přihlásit, berte je s sebou. Nové registrace budou probíhat i na místě od 10:00-14:00.

ČASOVÝ PROGRAM

Registrace a výdej čísel dětských závodů Dr.Maxe 10.00 - 12.00
Registrace a výdej startovních čísel závodů 11 a 21 km 10.00 - 14.00
Start dětského závodu Dr.Maxe na 1 km 13.00
Start dětského závodu Dr.Maxe na 500 m 13.15
Vyhlášení dětských závodů Dr.Maxe, dětská tombola 14.00
Start závodu na 21 km 15.00
Start závodu na 11 km 15.15
Vyhlášení absolutních vítězů závodů 11 a 21 km 17.00
Limit pro dokončení závodu 11 km 18.15
Limit pro dokončení závodu 21 km 18.30
Vyhlášení vítězů kategorií a Tandem a SlowMotion týmů; tombola 18.30
[maps[lednice]]

PROFIL TRATI 11 KM A 21 KM

DÉLKA TRATI 11 km 21 km
Celkové převýšení (součet stoupání)    103 m 150 m
Nejvyšší bod 188 m n.m. 210 m n.m.
Nejnižší bod 158 m n.m. 159 m n.m.
Délka nejdelšího stoupání + převýšení    640 m (20 m) 1,2 km (16m)
Maximální stoupání 13,5% 8,8%
Maximální klesání 8,2% 6,9%
 

PŘÍJEZD A PARKOVÁNÍ

Zázemí i prostor startu a cíle se nachází v zámecké zahradě Státního zámku Lednice. Autobusová zastávka LEDNICE, škola je vzdálená pouze 200 metrů, vlakové nádraží staniceLEDNICE je od startu 10 minut pešky. Podrobnosti o dopravě se můžeš dočíst ZDE. Parkovat budeš moci v místě závodu na velkém parkovišti, stačí vjet do zámecké zahrady z ulice Slovácká. GPS souřadnice parkoviště jsou: https://mapy.cz/s/I1V7

Mapa

Využij Běhej lesy spolujízdu s BlaBlaCar. Cestujete na sobotní závod autem? Ušetřete za dopravu, nabídněte místo v autě dalším běžcům nebo naopak najděte běžce, který místo v autě nabízí. Více ZDE.

OBČERSTVOVACÍ STANICE

Na trase Běhej lesy Lednice se budete moci občerstvit celkem 4× na delší trase3× na kratší trase a pak ještě v cíli. Občerstvovací stanice najdete u Tří Grácií, Nového dvora, Čistička odpadních vod Lednice a ti z delší trasy ještě oblouku Rendez-vous. Na občerstvovacích stanicích se můžete těšit na posilnění od Enervitu ve formě iontových nápojů G sport a energetických tablet GT sport a dále si můžete dopřát tyčinky Corny Big Fruit. Samozřejmě nebude chybět ani ovoce a voda. Prosíme, neodhazujte odpadky jinde než v bezprostředním okolí občerstvovacích stanic. Probíháte památkou UNESCO!

TRASA

Trasy budou značeny černou vymezovací páskou od hlavního partnera Scott, navigace na zemi, kilometrovníky a směr ti budou ukazovat i pořadatelé na trase. Prosíme, nevybíhej mimo značenou trasu, buď ohleduplný k přírodě i k ostatním běžcům a užij si radost z běhu!

Nezapomeň dodržovat pitný režim a dbej na bezpečnost na trati! V případě zdravotních komplikací neváhej o pomoc požádat zdravotníky nebo naše dobrovolníky na trase. V nouzi volej tísňovou linku 733 711 767.

SERVIS PRO ZÁVODNÍKY

Ve startovním balíčku najdeš kromě dárků od partnerů startovní číslo s již upevněným měřícím čipem, který nově nebudeš muset v cíli vracet (neplatí pro dětské závody Dr.Maxe). Číslo si připevni viditelně na běžecké tričko, ať k tobě pak můžeme přiřadit tvé fotografie ze závodu. Pokud sis objednal tričko Běhej lesy Lednice, dostaneš ho společně se startovním balíčkem při registraci. Pokud sis objednal výživový plán od Enervitu, vyzvedneš si je ve stánku Enervit vedle stanu registrací. Trička Běhej lesy 2016 i výživový plán od Enervitu lze dokoupit i na místě.

Na místě budeš mít k dispozici šatnu, kde se můžeš pohodlně převléknout a své věci si můžeš nechat u nás v úschovně, kde ti je zdarma během závodu pohlídáme. Úschovna bude otevřena od 12:00 do 18:30. Lístek do úschovny i pozávodní tombole najdeš ve startovním balíčku.

K dispozici máš na závodě i mobilní toalety a umývací žlaby, kde se můžeš osvěžit a po závodě umýt. Osobní fotografie i diplom ze závodu najdeš po závodě ke stažení na našem webu u svého jména ve výsledkové listině. Jako odměna na tebe v cíli čeká krásná pamětní dřevěná medaile od hlavního partnera - Vojenské lesy a statky.

VÝSLEDKY A VYHLAŠOVÁNÍ

Pokud jsi při registraci uvedl své mobilní číslo, přijde ti výsledek SMS zprávou. Zároveň mohou v zázemí závodu sledovat tvoji fandové tvé průběžní pořadí na informačních obrazovkách. Celkové výsledky poté budou vyvěšeny i na výsledkové tabuli a na webu www.behejlesy.czbudou k dispozici, jakmile doběhne poslední závodník. Na místě oceňujeme absolutní vítěze na jednotlivých trasách (1.-3.místo), vítěze jednotlivých kategorií na obou trasách (1.místo), vítěze jednotlivých kategorií dětských závodů (1.-3.místo), tři nejlepší Tandemy a nejlepší Slow Motion tým.

CELOU RODINKU S SEBOU!

Účastníci se mohou těšit na soutěže pro děti i dospělé, které budou probíhat v REBEL zóně.  Rebel pro vás chystá osvěžení v podobě točeného piva, nealka a limonád. Točit se bude také lehký alkoholický nápoj REBEL Grep@Citron. Nechcete po sobotním závodě cestovat zpátky domů? Zůstaňte na pozávodní afterparty v Rebel zóně, kde se můžete osvěžit a probrat zážitky ze závodu z kamarády a dalšími běžci do 21:00.

I během registrací a samotného závodu vás na místě čeká spousta doprovodného programu u stánků partnerů. U Scottu si můžete nechat provést analýzu běhu, kde na videozáznamu uvidíte svou techniku běhu a zjistíte, co můžete zlepšit. Zároveň si zde můžete vybrat nové běžecké oblečení i obuv z běžecké kolekce Scott nebo otestovat špičková horská kola (občanský průkaz s sebou). U stánku OFF si můžete koupit za zvýhodněnou cenu repelenty a přípravky na hubení hmyzu. Při nákupu na místě nad 200  Kč budete zařazeni do slosování o startovné zdarma na Běhej lesy. U stánku Dr. Maxe dostanete zdarma náplasti, opalovacími krémy, termální vodou s vitaminem C a magnesiem ve formě šumivých tablet.

Po vyhlášení vítězů proběhne tombola o věcné ceny od partnerů seriálu. Tou největší je horské kolo SCOTT Scale 960 v hodnotě 33 590 Kč. U stánku Pastatruck si dáte skvělé těstoviny a kavárna La Dolce Strada pro vás má skvělou kávu a vynikající zákusky. Ve stánku Maggi bude zdarma ochutnávka grilovaného masa s marinádami od Maggi.

Plánujete přijet před závodem dříve nebo zůstat déle a užít si krásu Jihomoravského kraje na 100 %? Udělejte si s celou rodinou krásný výlet na Jižní Moravu, kde můžete strávit pěkný víkend. Lednicko-valtický areál nabízí plno aktivit. Podívejte se ZDE na tipy na akce a výlety v okolí.

ZAKLÁDAJÍCÍ PARTNER

    Lesy ČR

HLAVNÍ PARTNEŘI

    Dr. Max
    Generali Investments
    ČEZ
    PENNY

OFICIÁLNÍ PARTNEŘI

    Craft
    Volvo
    Sportisimo

PLATEBNÍ PARTNER

    ČSOB + MasterCard

Oficiální dodavatelé

    Johnny Servis
    Žaket
    Onlinesystem
    TKF

PARTNEŘI

    Continental
    CETIN
    Česká mincovna
    Enervit
    ČHMÚ
    Thule
    DB Schenker
    Caficko®
    Royal Bay
    Nilfisk

MARKETINGOVÝ PARTNER

    Raul

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    TV Nova
    Deník Sport
    iSport.cz

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

    Kondice
    Hitrádio
    RUN Magazine
    Běhej
    Kam s dětmi
    Svět outdooru
    Drbna
    Náš region

HLAVNÍ INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

    Středočeský kraj
    Ústecký kraj
    Moravskoslezský kraj
    Liberecký kraj
    Jihomoravský kraj
    kraj Vysočina
    Karlovarský kraj

Spolupracujeme

    Bjež
    Rozběháme Česko
    Trenujeme.sk
    Kudy z nudy
    Ukliďme Česko
    TOP běžecký seriál
    Smartemailling
    Freelo
    Sport in Art
Výživové okénko